De la un gigant la altul: „tatăl“ ochelarilor Glass schimbă Google cu Amazon

De la un gigant la altul: „tatăl“ ochelarilor Glass schimbă Google cu Amazon

Cu toate că nu vom afla vreodată motivul real din spatele acestei despărţiri, creatorul a renunţat la funcţia de director Google.

google-glass-exploit  Babak Parviz

Babak Parviz, persoana responsabilă de crearea şi conducerea echipei din spatele Google Glass, s-a retras din respectiva funcţie în urmă cu aproximativ două luni. Tot Parviz a fost responsabil de ideea lentilelor de contact inteligente. În acel moment, conducerea departamentului a fost preluată de Ivy Ross.

Noutatea de la această oră este că Babak a părăsit zilele trecute oficial gigantul din Mountain View pentru a se „transfera“ la Amazon. În contextul în care Amazon are deja o prezenţă solidă pe piaţă prin hardware-ul său, angajările importante din acest sector nu ar trebui să vină ca o surpriză. Chiar şi aşa însă momentan nu se ştie exact funcţia pe care fostul director Google o va ocupa în cadrul gigantului în comerţ electronic. O posibilitatea ar fi Amazon să aibă nevoie de experienţa lui Babak Parviz pentru a lansa propria sau pentru a îmbunătăţi experinţa oferită de „perspectiva dinamică“ oferită de Amazon Fire Phone.

În afară de anii de experienţă acumulaţi în cadrul Google, Parviz a mai lucrat pe proiecte de cercetare în cadrul Departamentului de Inginerie Electrică de la Universitatea din Washington, unde a interacţionat cu dispozitive la scară nano bazate pe materiale organice şi anorganice. Toate acest informaţii au depăşit statutul de zvonuri în momentul în care Parviz şi-a actualizat secţiunea About din profilul său de Google+ pentru a reflecta tranziţia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: