A doua jumătate a anului arată optimist pentru piața de PC-uri

A doua jumătate a anului arată optimist pentru piața de PC-uri

Industria PC-urilor se pregătește pentru o cerere mai mare în a doua jumătate a acestui an, iar importatorii confirmă acest lucru.

HP PC Workstation

Cererea pentru noi PC-uri se face din segmentul de enterprise al pieței, mai exact cei care au achiziționat servere și workstation-uri acum 4-5 ani, la prima generație de procesoare Intel Core, și care acum sunt nevoiți să le schimbe cu dispozitive mai noi, și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Un alt motiv pentru care vânzările ar putea să meargă mai bine îl reprezintă utilizatorii care au aflat că nu mai există suport pentru Windows XP, vor migra către Windows 7 sau Windows 8, și au desigur nevoie de sisteme noi și mai performante pentru a îl rula cum trebuie.

Creșterea de vânzări este alimentată și de pleiada de lansări de la AMD (Kaveri, Volan, Kabini și Beema) sau Intel (Devil’s Canyon, Haswell-E, și Pentium Unlocked).

”Adițional, pe lângă creșterea cererii de notebook-uri, vânzările de PC-uri desktop vor crește și ele. Intel este optimist în ceea ce privește segmentul de enterprise și cererea acestuia pentru desktop-uri, și a crescut interesul și resursele pentru platformele enterprise tocmai din acest motiv.” spune Digitimes.

Cererea pentru sisteme desktop PC pentru consumatorii obișnuiți va rămâne totuși scăzută, însă rotunjirea cifrelor se va face cel mai probabil din segmentul de enterprise.

Citește și:
Etichete: