Noi detalii despre GPU-urile AMD din seria Tonga

, 16 Mai, 18:10

Echipa de la VideoCardz.com a obținut o serie de informații interesante despre următoarele GPU-uri de la AMD.

AMD Tonga

Noile GPU-uri ale producătorului vor avea numele de cod Tonga, parte a seriei Volcanic Islands cu care ne-a obișnuit până acum, iar acestea vor fi succesoarele plăcilor cu cipuri Hawaii și Vesuvius. A existat o serie de zvonuri despre hardware-ul cu nume de cod Tonga, când numele a fost scăpat într-un driver beta, alături de Hawaii și Vesuvius. Totuși, nu s-a mai auzit nimic de atunci despre aceste GPU-uri, până acum desigur. Ultimele zvonuri indicau un model flaghsip, însă, odată ce R9 295X2 și-a făcut apariția, acest lucru este puțin probabil.

Noua placă va fi destinată consumatorului de masă, o placă mai de buget, pentru care nu va fi nevoie de o mașină de printat bani pentru a putea fi achiziționată.

Placa nu deține un nivel de inovativitate foarte ridicat și nu ne așteptăm la un proces de fabricație de 20 n sau la o memorie cu o lățime de bandă foarte ridicată. Design-ul de referință va avea chiar o limită de 2 GB GDDR5 însă probabil partenerii AMD vor avea grijă să implementeze o cantitate mai mare după lansarea acesteia.

Momentan, placa pare mai mult să aducă o îmbunătățire actualului hardware GCN, cu o eficiență mai bună în consumul de energie, mai multă performanță și de asemenea va deține tehnologiile populare de la AMD, și anume Mantle, TrueAudio și XDMA Crossfire.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail