Noi detalii despre GPU-urile AMD din seria Tonga

Noi detalii despre GPU-urile AMD din seria Tonga

Echipa de la VideoCardz.com a obținut o serie de informații interesante despre următoarele GPU-uri de la AMD.

AMD Tonga

Noile GPU-uri ale producătorului vor avea numele de cod Tonga, parte a seriei Volcanic Islands cu care ne-a obișnuit până acum, iar acestea vor fi succesoarele plăcilor cu cipuri Hawaii și Vesuvius. A existat o serie de zvonuri despre hardware-ul cu nume de cod Tonga, când numele a fost scăpat într-un driver beta, alături de Hawaii și Vesuvius. Totuși, nu s-a mai auzit nimic de atunci despre aceste GPU-uri, până acum desigur. Ultimele zvonuri indicau un model flaghsip, însă, odată ce R9 295X2 și-a făcut apariția, acest lucru este puțin probabil.

Noua placă va fi destinată consumatorului de masă, o placă mai de buget, pentru care nu va fi nevoie de o mașină de printat bani pentru a putea fi achiziționată.

Placa nu deține un nivel de inovativitate foarte ridicat și nu ne așteptăm la un proces de fabricație de 20 n sau la o memorie cu o lățime de bandă foarte ridicată. Design-ul de referință va avea chiar o limită de 2 GB GDDR5 însă probabil partenerii AMD vor avea grijă să implementeze o cantitate mai mare după lansarea acesteia.

Momentan, placa pare mai mult să aducă o îmbunătățire actualului hardware GCN, cu o eficiență mai bună în consumul de energie, mai multă performanță și de asemenea va deține tehnologiile populare de la AMD, și anume Mantle, TrueAudio și XDMA Crossfire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: