Samsung recuperează pentru vânzările proaste din buzunarul directorului

Samsung recuperează pentru vânzările proaste din buzunarul directorului

Într-o perioadă în care cei de la nu mai vând telefoane ca pe vremuri, aproape că ne aşteptam ca directorul diviziei de mobile să fie penalizat financiar.

Samsung-Galaxy-Note-3-Review-630x456

Samsung se duce în jos la nivel global, dar cele mai mari pierderi pe piaţa de mobile le-a înregistrat în ţările asiatice, unde concurenţa este din ce în ce mai acerbă. este cel mai bun exemplu de concurent care pare să ameninţe poziţia de lider global a gigantului sud coreean, în contextul în care respectivul producător se află în top cinci la nivel mondial fără a avea o prezenţă semnificativă în afara Asiei.

Asigurând 24% din producţia globală de mobile, Samsung trebuie să-şi regândească radical portofoliul de produse. Altfel, se anunţă o perioadă din ce în ce mai neagră pentru companie şi directorul ei. Simptomele deja au început să apară. JK Shin, codirector al Samsung şi director al diviziei de mobile, a primit trimestrul trecut o recompensare financiară, ce include salariu şi bonusuri, de 630.000 dolari. Dacă această cifră vi se pare mare, în comparaţie cu cele 1,5 milioane primite cu trei luni înainte este o dezamăgire.

Deşi am putea spune că suma primită pe primul trimestru al acestui an de JK Shin includea şi bonusul pe anul anterior, cele 8,8 milioane de dolari încasate atunci sunt de aproape 12 ori mai multe decât ceea ce primit pentru cel de al treilea trimestru al acestui an. Chiar şi aşa însă, JK o duce mult mai bine financiar decât celălalt codirector.

Un viitor diferit pentru produsele Samsung

Soluţia? Samsung trebuie să lanseze cât mai curând telefoane care arată foarte bine, sunt foarte ieftine şi foarte performante. Deşi afirmaţia anterioară pare un clişeu, este evident că ne-am săturat cu toţii de aceleaşi carcase, aceleaşi materiale şi aceleaşi linii de design reciclate în fiecare an. Adopţia aluminiului pentru o ramă de telefon este o bucurie pentru fani acestui material, dar modelele cu astfel de caracteristici trebuie să fie mai multe şi mai accesibile.

Poate cel mai bun telefon lansat de Samsung anul acesta este Galaxy Note 4. Noi l-am avut deja pentru review. „Am spus despre iPhone 6 că nu este perfect, dar este cel mai bun smartphone și încă sunt de acord cu acea afirmație. Despre Samsung Galaxy Note 4 voi spune că este cel mai bun phablet și dă sens ecranului mai mare“ – restul este aici.

Citește și: