15 apr. 2014 | 11:00

Cum vă puteţi instala acum noul Windows Phone 8.1 Preview

ACTUALITATE
Cum vă puteţi instala acum noul Windows Phone 8.1 Preview

Deşi este vorba de o versiune de Preview destinată dezvoltatorilor, dacă sunteţi curioşi, o puteţi instala şi voi.

WP 8.1 Nokia Lumia Windows Phone 8.1

De ceva timp au început să circule pe internet zvonuri legate de . După ce a început să câştige o cotă de piaţă din ce în ce mai mare, Microsoft are un interes fabulos ca acest sistem de operare să răspundă la toate pretenţiile utilizatorilor. Mai mult decât atât, prin câteva funcţii noi, trebuie să reuşească să aducă şi mai multe utilizatori noi în curtea WP8.

Microsoft tocmai a făcut publică o versiune preview de Windows Phone 8. În teorie, aceasta ar trebui să fie destul de apropiată de versiunea finală pe care gigantul din Redmond o va trimite în curând către creatorii de smartphone-uri. Această variantă a sistemului de operare este dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii care trebuie să experimenteze şi să-şi optimzeze aplicaţiile pentru WP8.1. Partea bună este că cei de la Microsoft nu sunt foarte restrictivi şi puteţi şi voi să experimentaţi noul update pe al vostru smartphone cu Windows Phone 8.

Secretul este să urmaţi o procedură nu foarte complicată. Toate detaliile pe trebuie să le urmaţi le găsiţi pe site-ul Microsoft. În principiu, trebuie să vă înregistraţi ca utilizator de AppStudio, o platformă gratuită de creare de aplicaţii fără a şti nici un fel de programare. De acolo, totul este mult mai uşor. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că s-ar putea să pierdeţi garanţia dacă faceţi astfel de exeperimente, mai ales că înapoi la WP8 va fi imposibil să vă întoarceţi.

Printre funcţiile noi cele mai importante din noul SO se numără un ecran de start reinventat, un sistem inteligent de notificări şi un asistent personal similar cu Siri ca funcţionalitate. Acesta din urmă poartă numele de Cortana şi este inspirat de un personaj din universul Halo pe care îl puteţi vedea în imaginea de mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele