Windows Phone 8.1 promite mult şi întârzie… la fel de mult

, 17 Feb, 11:40

Platforma Microsoft pentru mobile se află pe o treaptă ascendentă, doar update-ul Windows Phone 8.1 ne va confirma însă dacă trendul va continua.

microsoft-windows-phone 8.1 detalii

Nu mai este nici o surpriză faptul că în special cele construite sub brandul Nokia Lumia, nu mai sunt oaia neagră a magazinelor de telefoane. În câteva teritorii, precum Brazilia, popularitatea telefoanelor cu WP8 a depşit-o chiar şi pe cea a iPhone-urilor. Din păcate, acest avânt, pentru a fi susţinut, are nevoie de o actualizare importantă a sistemului de operare.

Respectivul update va veni sub forma Windows Phone 8.1, iar dezvoltatorii îl vor putea vedea în preview începând cu aprilie, în timp ce utilizatorii obişnuiţi se vor putea bucura de el în perioada iulie-august a acestui an. Tot atunci, pentru a profita de valul de interes, mai mulţi producători de terminale îşi vor lansa modele noi. Așa spune un zvon provenit din China, sperăm că se și confirmă.

Deşi am detaliat şi în trecut astfel de detalii, printre funcţiile ce se anunţă a ne capta atenţia în WP8.1, se numără suportul pentru de pe telefoane pe TV, intitulată Miracast. Tot atunci vom putea fixa în sfârşit fotografii de fundal proprii ca poze de tapet în spatele Live Tile-urilor. Aflat încă în faza de teste, inginerii Microsoft experimentează din câte se pare şi cu Live Tile-uri transparente sau Live Tile-uri a căror culoare de fundal să fie înlocuită cu imagini. Nu este exclus nici să vedem aplicaţiile instalate pe terminale sub forma a trei coloane odată cu noul Windows Phone pe toate smartphone-urile, nu doar cele cu ecrane supra-dimensionate. Noul Internet Explorer ce va veni preinstalat cu WP8.1 va fi de asemenea un pic mai deştept. Va suporta upload-uri, download-uri şi sincronizarea tab-urile cu sistemele ce rulează Windows 8.1.

Sunteţi tentaţi să treceţi la un aparat cu Windows Phone 8.1? Acestea erau detaliile care vă ţineau departe de platformă sau v-aţi ataşat prea mult de al vostru Android sau iPhone?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Cand am trecut de la iphone la Nokia 925 am avut o strangere de inima nestiind daca am facut bine ceea ce am facut.Cu un ecran generos si impecabil,cu o camera de nota 10 si un sistem de operare chiar foarte bun acesta nerestartandu-se deloc asa cum incepuse sa se intample dupa ce am instalat iOS 7 pe vechiul telefon ,Nokia este o firma care chiar se respecta ,si astfel pot sa o spun cu mana pe inima ca nu m-as mai intoarce la iOS deparece nu am chestii de partizanat in acest domeniu.Si sa nu mai imi aduc aminte si de „Glance Screen” care este excelent! Si GPS-ul incorporat si super-precis…Si sunt sigur ca Windows Phone v-a deveni aproape perfect dupa update-ul din martie-aprilie!

Ca sa fiu sincer ma bucur ca am trecut de la un S2 la un lumia 1020 cu abonament (ambele sunt blocate pe Vodafone) pentru ca prima chestier care mi-a venit in fata era urmatorul: fara atatea aplicatii Samsung si Vodafone greu sau chiar imposibil de dezinstalat actualizarile care veneau la timp fara problem (pe s2 de fiecare data cand il resetam, trebuia sa-i dau de 6-7 ori cautare ca sa le gaseasca plus ca mi-a fost si virusat de 4-5 ori) si ca atare abia astept sa vina aceasta actualizare cat de curand pentru ca m-am inregistrat ca developer si iti trimite doar Microsoft actualizarile, iar dc ii dai en-roll iti vin si de la nokia actualizarile.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail