Windows Phone 8.1 promite mult şi întârzie… la fel de mult

Windows Phone 8.1 promite mult şi întârzie… la fel de mult

Platforma Microsoft pentru mobile se află pe o treaptă ascendentă, doar update-ul Windows Phone 8.1 ne va confirma însă dacă trendul va continua.

microsoft-windows-phone 8.1 detalii

Nu mai este nici o surpriză faptul că în special cele construite sub brandul Nokia Lumia, nu mai sunt oaia neagră a magazinelor de telefoane. În câteva teritorii, precum Brazilia, popularitatea telefoanelor cu WP8 a depşit-o chiar şi pe cea a iPhone-urilor. Din păcate, acest avânt, pentru a fi susţinut, are nevoie de o actualizare importantă a sistemului de operare.

Respectivul update va veni sub forma Windows Phone 8.1, iar dezvoltatorii îl vor putea vedea în preview începând cu aprilie, în timp ce utilizatorii obişnuiţi se vor putea bucura de el în perioada iulie-august a acestui an. Tot atunci, pentru a profita de valul de interes, mai mulţi producători de terminale îşi vor lansa modele noi. Așa spune un zvon provenit din China, sperăm că se și confirmă.

Deşi am detaliat şi în trecut astfel de detalii, printre funcţiile ce se anunţă a ne capta atenţia în WP8.1, se numără suportul pentru de pe telefoane pe TV, intitulată Miracast. Tot atunci vom putea fixa în sfârşit fotografii de fundal proprii ca poze de tapet în spatele Live Tile-urilor. Aflat încă în faza de teste, inginerii Microsoft experimentează din câte se pare şi cu Live Tile-uri transparente sau Live Tile-uri a căror culoare de fundal să fie înlocuită cu imagini. Nu este exclus nici să vedem aplicaţiile instalate pe terminale sub forma a trei coloane odată cu noul Windows Phone pe toate smartphone-urile, nu doar cele cu ecrane supra-dimensionate. Noul Internet Explorer ce va veni preinstalat cu WP8.1 va fi de asemenea un pic mai deştept. Va suporta upload-uri, download-uri şi sincronizarea tab-urile cu sistemele ce rulează Windows 8.1.

Sunteţi tentaţi să treceţi la un aparat cu Windows Phone 8.1? Acestea erau detaliile care vă ţineau departe de platformă sau v-aţi ataşat prea mult de al vostru Android sau iPhone?

Citește și: