Cum să treceţi de blocarea activării iCloud la un iDevice?

Cum să treceţi de blocarea activării iCloud la un iDevice?

Un grup de hackeri a trecut de blocarea la iDevice-uri, după ce Apple s-a lăudat intens că aşa ceva este imposibil…

ios7_activation_lock-hack

Apple a promovat această funcţie ca ,,” şi a avut ca scop descurajarea furtului de iDevice-uri. În definitiv, degeaba fură cineva un iPhone sau iPad dacă nu-l mai poate activa niciodată pentru a-l putea folosi în condiţii normale. Din păcate, foarte mulţi posesori legitimi de iDevice-uri, care şi-au uitat parola la contul de iCloud şi nu au mai putut-o recupera din diverse motive, s-au trezit că după o resoftare au rămas cu un bibelou scump.

Până la această oră, funcţia respectivă a fost imbatabilă. Nimeni nu a reuşit să treacă de ea. Lucrurile stau altfel acum, când doi hackeri, care activează online cu numele de AquaXetine şi MerrukTechnolog, au reușit o performanță.

Cei doi hackeri pretind că vulnerabilitatea găsită de ei permite nu doar activarea de iDevice-uri, dar şi extragerea ID-ului şi a parolei cu care au fost blocate acestea. Deşi nu vom afla probabil niciodată mecanismul exact folosit de respectivii internauţi pentru activare, important este că au făcut public un sistem pe care îl puteţi folosi şi voi.

Sistemul este cât se poate de simplu. Dacă aveţi un iPhone, iPad sau iPod Touch blocat la ecranul de activarea, care vă cere o parola aferentă unui cont iCloud pe care nu o ştiţi, este suficient să urmaţi câţiva paşi simpli. Deşi detaliile exact le găsiţi pe site-ul echipei de hackeri doulCi Team şi e probabil să se modifice în timp, voi încerca să le simplific mai jos.

Practic, în funcţie de sistemul de operare pe care îl aveţi pe un PC sau Mac, trebuie să modificaţi fişierul hosts al respectivei platforme. Pe Windows, apăsaţi Windows+R şi introduceţi în fereastra Run următoarea comandă fără ghilimele ,,c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts” şi confirmaţi-o cu tasta Enter. Veţi fi întrebat cu ce să deschideţi respectivul fişier, alegeţi notepad.exe. Pe ultima linie a fişierului care se va deschide, apăsaţi tasta enter şi introduceţi

188.226.251.76 albert.apple.com

Închideţi fişierul şi optaţi pentru salvarea modificărilor. Dacă aţi executat corect paşii de mai sus, ar trebui să porniţi iTunes, să conectaţi un iDevice blocat şi acesta să se activeze fără nici un fel de probleme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: