Cât de uşor este să dezactivezi Find My iPhone printr-un bug? [VIDEO]

Cât de uşor este să dezactivezi Find My iPhone printr-un bug? [VIDEO]

Cei de la Apple încep să facă greşeli din ce în ce mai mari când vine vorba despre securitatea iDevice-urilor, iar acest bug legat de Find My iPhone este regretabil.

apple find my iphone bug vulnerabilitate

În trecut am mai semnalat, în numeroase cazuri, cât de uşor este să treci peste un pe un iDevice cu condiţia să rulezi anumite versiuni de iOS. Deşi acele vulnerabilităţi au fost în timp remediate de gigantul din Cupertino, acum aflăm detalii despre altă particularitate, care nu este nici pe departe un subiect de mândrie pentru compania lui Tim Cook.

O mare parte din sentimentul de siguranţă pe care Apple încearcă să vi-l confere în momentul în care iPhone-ul sau iPad-ul vă este furat gravitează în jurul funcţiei Find My iPhone. Prin intermediul acesteia, vă puteţi bloca telefonul de la distanţă, puteţi şterge tot conţinutul de pe el şi, nu în ultimul rând, puteţi vedea exact unde se află. În mod normal, dezactivarea acestei funcţii este, în mod evident, legată de numele vostru de utilizator de iCloud cu parola aferentă.

Pe aparatele cu , dacă urmărim clipul de mai jos, vom afla că mai există o metodă cât se poate de simplă pentru a dezactiva acea funcţie.

Este suficient să intraţi în meniul de configurări al telefonului, să mergeţi la secţiune iCloud şi să faceţi un tap pe numele de utilizator al vostru din partea de sus a paginii. De aici, ştergeţi parola scrisă cu steluţe şi treceţi orice caractere vă trec prin cap. În momentul în care veţi da un tap pe ok, în colţul din dreapta sus, vi se va confirma că parola introdusă este greşită. Închideţi mesajul printr-un al doilea tap pe ok şi ştergeţi cuvântul iCloud din câmpul description, aflat sub parolă. După ce veţi confirma aceasta schimbare cu OK veţi rămâne uimiţi că, fără un motiv aparent, Find My iPhone a fost dezactivat.

Deşi întregul scenariu descris mai sus nu funcţionează pe un smartphone blocat cu cod numeric sau touchID, deoarece nu puteţi trece de acele opţiuni de securitate, vulnerabilitate este totuşi una dintre cele mai grave sesizate în ultima perioadă.

Citește și: