04 apr. 2014 | 11:29

Cum poți dezactiva Find My iPhone pe iOS 7 fără să ştii parola [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum poți dezactiva Find My iPhone pe iOS 7 fără să ştii parola [VIDEO]

Se credea imposibilă dezactivarea pe un iDevice fără a se şti parola de iCloud, dar realitatea se pare că este diferită.

Apple Find My iPhone activare cont dezactivare deblocare

Deşi speram să nu scriu niciodată acest material, pentru că am trăit cu impresia că nu există nici un truc sau vulnerabilitate care să poată fi exploatată, se pare că nici Find My iPhone nu este perfect.

Find My iPhone este tehnologia celor de la Apple care vă permite , în cazul în acestea sunt furate. În plus, odată cu lansarea iOS 7, aceeaşi funcţie se manifestă şi prin blocarea permanentă a activării unui iDevice, dacă nu ştiţi numele de utilizator şi parola aferentă, chiar şi după restaurarea aparatului la parametrii din fabrică. În mare parte, sistemul de blocare a activării rămâne infailibil.

Din păcate, tocmai s-a descoperit o vulnerabiltiate care vă permite să dezactivaţi Find My iPhone şi să resoftaţi fără nici un fel de probleme iDevice-ul, fără să ştiţi parola contului de iCloud asociat aparatului.

Singura condiţie necesară este să puteţi intra în meniul telefonului. De acolo, accesaţi meniul Setting sau Confgurări, mergeţi la iCloud şi încercaţi să dezactivaţi Find My iPhone. În acel moment vă veţi lovi de o fereastră în care să băgaţi parola aferentă contului. După ce aţi anulat de vreo două ori fereastra, pentru că nu ştiţi parola, cu ea pe ecran, restartaţi telefonul, context în care, după repornirea iPhone-ului veţi constata că Find My iPhone este dezactivat şi puteţi şterge contul de iCloud şi reinstala cea mai recentă versiune de iOS.

Vulnerabilitatea descrisă mai sus este una foarte gravă, din fericire, riscul existenţei ei poate fi redus la zero dacă aveţi un cod de blocare pe telefon. Cum am scris şi mai sus, condiţia sine qva non este ca cineva să vă intre în meniul telefonului, dacă se loveşte de codul de blocare, restul instrucţiunilor nu mai contează.

Clipul de mai jos ar trebui să vă ajute să înţelegeţi şi mai bine procedura pe care trebuie să o urmaţi pentru a dezactiva Find My iPhone pe iOS 7:

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele