Cum folosiţi noul Gear Fit cu alte telefoane decât Samsung [VIDEO]

Cum folosiţi noul Gear Fit cu alte telefoane decât Samsung [VIDEO]

Cu toate că noul este menit să funcţioneze doar cu terminale Samsung, există o alternativă care merită luată în calcul.

Samsung_Gear_Fit-compatiblilitate

este unul dintre smartwatch-urile care mă încântă cel mai mult, printr-o combinaţie inteligentă de funcţionalitate şi design. Din păcate, acest tracker de activitate este promovat intens de compania sud-coreeană ca funcţionând exclusiv cu terminalele aceluiaşi brand. Realitatea se pare că nu eşti totuşi la fel de strictă.

Noua generaţie de periferice Gear este prima care nu mai rulează Android. Atât Galaxy Gear 2, cât şi Gear Fit folosesc sistemul de operare Tizen. Cu un pic de efort, primul Galaxy Gear funcţiona cu un smartphone LG. Acum, noul Gear Fit este compatibil cu HTC One M8, Nexus 5 şi multe alte dispozitive cu Android. Aproape singura limitare pe care trebuie să o aveţi în vedere este că telefonul vostru trebuie să ruleze minim Android 4.3.

Operaţiunea de a ,,pupa” un Gear Fit cu un alt terminal implică doar câteva operaţiuni cât se poate de simple. Este suficient să instalaţi aplicaţiile necesare în format APK şi după aceeea să vă împerecheaţi cu Gear Fit-ul prin Bluetooth. Majoritatea funcţiilor ceasului inteligent, merg fără probleme. Singurele excepţii, sunt notificările pentru alarme şi posibilitatea de a oferi răspunsuri rapide la mesaje direct din ceas. În rest, lucrurile se pare că funcţionează ca şi unse.

Deşi nu sunt utilizator Android, mă bucur că puteţi profita de aceste jucării fără a avea neaparat anumite smartphone-uri Samsung.

Citește și: