Cum rulează Ubuntu pe Meizu MX3? [VIDEO]

Cum rulează Ubuntu pe Meizu MX3? [VIDEO]

Deşi este lansat de ceva timp în ţara sa de baştină, abia acum aflăm detalii legate de în altă parte decât China.

meizu-mx3-ubuntu video tutorial

Un smartphone destul de puternic, MX3 se pregăteşte să fie disponibil pe întreg mapamondul. În Statele Unite, de exemplu, va fi fi disponibil în cel de al treilea trimestru al acestui an. Printre altele, acest terminal a obţinut distincţia de a fi primul care vine preinstalat cu Ubuntu Linux. În practică, poate fi achiziţionat şi cu Android, dar telefoane construite pe platforma celor de la Google am mai văzut. Iniţial, versiunea cu Ubuntu a fost arătată publicului la MWC în luna februarie a acestui an.

Chiar dacă mai aveţi de aşteptat câteva luni până când MX3 va putea fi achiziţionat, clipul de mai jos vă va ajuta să vă formaţi o părere concludentă despre modul de funcţionare al Ubuntu pentru mobile. Nu vorbim despre un sistem de operare revoluţionar şi acest aspect iese la iveală şi în această prezentare. În schimb, cei de la Canonical lucrează de mai bine de un an la această platformă, iar elementele componente se leagă din ce în ce mai bine.

Ca un mic detaliu, dacă v-aţi plictisit da sistemul de operare Android şi sunteţi tentaţi să aveţi altă variaţie derivată din Linux, pe smartphone sau tabletă, nu uitaţi că puteţi oricând să vă instalaţi Ubuntu pe Nexus 4, Nexus 7 şi pe alte câteva gadget-uri. Totul este să fiţi încântaţi de ecranul principal, de partea de multitasking, de tastatura virtuală, sistemul de notificări şi de alte câteva caracteristici pe care poate nu le-aţi mai văzut în acţiune până la acest video.

Citește și: