Cum rulează Ubuntu pe Meizu MX3? [VIDEO]

, 16 Apr, 11:49

Deşi este lansat de ceva timp în ţara sa de baştină, abia acum aflăm detalii legate de în altă parte decât China.

meizu-mx3-ubuntu video tutorial

Un smartphone destul de puternic, MX3 se pregăteşte să fie disponibil pe întreg mapamondul. În Statele Unite, de exemplu, va fi fi disponibil în cel de al treilea trimestru al acestui an. Printre altele, acest terminal a obţinut distincţia de a fi primul care vine preinstalat cu Ubuntu Linux. În practică, poate fi achiziţionat şi cu Android, dar telefoane construite pe platforma celor de la Google am mai văzut. Iniţial, versiunea cu Ubuntu a fost arătată publicului la MWC în luna februarie a acestui an.

Chiar dacă mai aveţi de aşteptat câteva luni până când MX3 va putea fi achiziţionat, clipul de mai jos vă va ajuta să vă formaţi o părere concludentă despre modul de funcţionare al Ubuntu pentru mobile. Nu vorbim despre un sistem de operare revoluţionar şi acest aspect iese la iveală şi în această prezentare. În schimb, cei de la Canonical lucrează de mai bine de un an la această platformă, iar elementele componente se leagă din ce în ce mai bine.

Ca un mic detaliu, dacă v-aţi plictisit da sistemul de operare Android şi sunteţi tentaţi să aveţi altă variaţie derivată din Linux, pe smartphone sau tabletă, nu uitaţi că puteţi oricând să vă instalaţi Ubuntu pe Nexus 4, Nexus 7 şi pe alte câteva gadget-uri. Totul este să fiţi încântaţi de ecranul principal, de partea de multitasking, de tastatura virtuală, sistemul de notificări şi de alte câteva caracteristici pe care poate nu le-aţi mai văzut în acţiune până la acest video.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

”dacă v-aţi plictisit da sistemul de operare Android şi sunteţi tentaţi să aveţi Linux”.Android e Linux.Trebuie reformulată fraza.Cu respect ! 🙂

„Nu vorbim despre un sistem de operare revoluţionar şi acest aspect iese la iveală şi în această prezentare.”
asta pentru ca nu pre stim despre ce vorbim… aici nu e vorba de un telefon si nici de un sistem de operare pentru telefoane la concurenta cu Androidul. Canonical vrea sa aiba exact acelasi sitem de operare pe calculator,tableta si telefon ceea ce este chiar foarte revolutionar. cu mizeria aia de Windows nu s-a reusit niciodata asta iar cu Androidul nici nu s-a incercat pentru ca nu a fost niciodata destinat utilizarii pe desktop.

@ion claxon dupa limbaj se vede ca esti fun Linux si urasti Windows. Puteai sa te exprimi si altfel, nu de alta dar Windows e superior Linuxului, daca era invers nu mai domina piata Windows. Daca ar avea atatea aplicatii ca Android ar domina si in zona mobilelor.
In fine…daca cei de la Canonical fac in asa fel incat aplicatiile Android sa fie compatibile cu Ubuntu, ar avea un castig imens. Practic asta impiedica multa lume sa adopte alt sistem de operare, lipsa aplicatiilor, sau foarte putine.

prietene, urasc lucrurile proaste si opiniile nedocumentate bazate pe presupuneri. daca sunt sau nu sunt fan Linux nu are nici o importanta. faptul ca Windows e cel mai popular sistem de operare este pentru ca oamenii au prostul obicei de a adopta produse proaste. de aia au umblat cu dacia 1300 30 de ani pe principiul la ce-imi trebuie mie…, au folosit Windows cel mai prost gandit si implementat (ca tehnologie) sistem de operare din sute de sisteme existente, yahoo mesenger cel mai prost program de mesagerie dintr-o gramada existenta si nokia cel mai negandit telefon dar care desigur are baterie si semnal, lucru nemaivazut in lumea telefoanelor mobile…
asta e. romanii de asemenea au acesta predispozitie spre gunoaie pe care le considera minuni tehnologice intrucat marea majoritate nu au acces la cunoastere bariera principala fiind ei insisi. in plus pe orice piata predomina produsele proaste nu cele bune si nu numai in software. deci, Windows-ul ala pe care-l consideri superior nu e. nu te lua dupa popularitate. nu e un indicator. calitatea unui produs e buna da ti-o spun unii care se pricep nu consumatorii nepriceputi care-l fura de pe net ca sa stea pe Facebook.
aplicatile Android nu vor putea fi portate pe Ubuntu din cauza diferentelor mari de tehnologie. si nici nu se doreste asta. sunt chestii diferite.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail