Cum monitorizezi comportamentul extensiilor din Chrome

Cum monitorizezi comportamentul extensiilor din Chrome

Pentru că nu toate extensiile pe care le aveţi instalate în au un efect benefic asupra sistemului vostru, acum le puteţi monitoriza.

Google Chrome Apps extensions filtru securitate activitate

din Google Chrome integrează un volum atât de mare de funţionalitate, încât mulţi dintre noi ajung să fie dependenţi de ele. Din păcate, creatorii lor nu sunt bine intenţionaţi de fiecare dată. Ca urmare, nu este deloc exclus să instalăm o extensie pentru un management creativ al tab-urilor deschise, doar ca la scurt timp să fim bombardaţi cu ferestre de tip pop-up.

Deşi comportamentul descris mai sus e foarte puţin probabil să vă fie străin, partea bună este că de acum înainte există o unealtă menită să monitorizeze activitatea tuturor aplicaţiilor web şi extensiilor pe care le aveţi integrate în Chrome. Aceasta este creată de Google şi este destinată în principal dezvoltatorilor, cu toate că poate fi utilă oricui. Se ascunde în spatele numelui „Chrome Apps & Extensions Developer Tool” şi este disponibilă gratuit în Chrome Web Store.

În cazul în care sunteţi îngrijoraţi de securitatea datelor pe care le introduceţi în Google Chrome sau pur şi simplu vi se pare că browserul vostru este mai greoi decât vi-l aduceaţi aminte, această unealtă este perfectă. Doar aşa veţi putea vedea dacă o aplicaţie recentă pentru vremea probabilă vă oferă mai multe reclame decât informaţii meteo. În mod evident, tot din unealta celor de la Google, puteţi şterge foarte rapid extensiile care vă fac probleme.

Citește și: