Cum faci poze mai bune cu telefonul: Sfaturile unui profesionist care a folosit iPhone 6 Plus

Cum faci poze mai bune cu telefonul: Sfaturile unui profesionist care a folosit iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus e telefonul Apple cu cea mai bună cameră. Totuși, adevărata calitate se vede în mâinile unui fotograf profesionist. Unul dintre aceștia a folosit un astfel de smartphone pentru a fotografia Casa Albă pregătită de Crăciun. Iată ce sfaturi are pentru tine.

iphone 6 plus camera playtech

Fotograful Brooks Kraft a luat un iPhone 6 Plus și a început să fotografieze pregătirile de Crăciun de la Casa Albă. El documentează domeniul prin poze încă din 2000, iar anul acesta a încercat un nou echipament. „E un eveniment destul de ușor, președintele nici măcar nu e prin zonă. Nu prea are valoare de știre, dar este o oportunitate bună pentru mine să testez echipamente noi pe care le-aș putea folosi în viitor“, a spus Kraft.

iPhone 6 Plus are o cameră de 8 megapixeli cu stabilizare optică a imaginii, iar pentru video poate filma în slow-motion la 240 de cadre pe secundă. El a ales modelul Plus pentru poze, deoarece are stabilizare optică și în condiții de luminozitate scăzută timpul mai mare de expunere se impune. Odată cu acesta vin și imaginile mișcate, dar stabilizarea poate compensa. Desigur, l-a ajutat și la compoziție, conform declarațiilor pentru Time.

White House Holiday Decorations
Fotografie realizată la Casa Albă cu iPhone 6 Plus. FOTO Brooks Kraft

„Mă uit la un iPhone ca la alt echipament. Dar de majoritatea sarcinilor mă achit folosind un DSLR. Am obervat însă că oamenii nu reacționează în același fel când folosești un iPhone. Dacă vrei să surprinzi ceva fără să deranjezi, oamenii sunt obișnuiți cu telefoanele, așa că reacționează mai lent“, a spus Kraft. El are și cinci sfaturi pentru cei care vor să facă poze cu telefonul.

Cum să faci poze mai bune cu iPhone

Trebuie să te asiguri că ai nimeri expunerea corectă, deoarece e dificil să mai schimbi ceva după ce ai făcut poza. Pe aparatele foto performante ai modul de fotografiere RAW, unde te poți juca mai mult în post-procesare, dar pe telefon nu ai atâta libertate.

Nu folosi blițul. Dacă reușești să îl ții relativ stabil, un iPhone e suficient de bun cât să scoată poze decente chiar și atunci când nu ai suficientă lumină.

White House Holiday Decorations
Fotografie realizată la Casa Albă cu iPhone 6 Plus. FOTO Brooks Kraft

Nu folosi funcția de zoom, deoarece e doar zoom digital, nu optic. Asta presupune că va mări artificial imaginea și rezultatul final va fi mai prost.

Acordă atenție setărilor din aplicația pentru fotografiere. Kraft folosește aplicația preinstalată, deoarece produce imaginilor la rezoluție maximă și poate interveni să decupeze anumite elemente.

White House Holiday Decorations
Fotografie realizată la Casa Albă cu iPhone 6 Plus. FOTO Brooks Kraft

Gândește-te ce faci cu imaginile după ce le-ai realizat. Oamenii au tendința ca atunci când fac poze cu telefonul pur și simplu să strângă sute în telefon fără să le folosească. Acestea trebuie organizate și stocate undeva.

Sfatul Playtech: Dacă vrei să cumperi un iPhone 6 Plus să încerci să fii un fotograf mai bun, ai aici o ofertă bună.

Citește și: