Cum accesezi meniul ascuns pe un telefon Samsung și ce poți face cu el

Cum accesezi meniul ascuns pe un telefon Samsung și ce poți face cu el

Meniul ascuns al unui telefon nu ți-e neapărat necesar, dar dacă ai probleme cu telefon, îl poți accesa și verifica ce anume nu funcționează. Iată cum poți face asta pe un Samsung.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (16)

Dacă ai un telefon Samsung și vrei să verifici cât de bine îi funcționează senzorii, ecranul sau alte elemente, poți accesa un meniu ascuns rezervat pentru cei din service. În aplicația de format numere poți introduce următoarea combinație de cifre și caractere și ai acces la acest meniu: *#0*#, conform PhoneArena.

Ce poți face în acest meniu? Ei bine, nu este unul în care să faci root sau să modifici ceva esențial în telefon. Poți, spre exemplu, să schimbi canalele de culoare afișată pe ecran pentru a verifica dacă ai pixeli morți. Spre exemplu, dacă ai un pixel albastru o să îl vezi imediat pe un fundal roșu sau verde. De asemenea, poți verifica acuratețea senzorilor, precum giroscop sau accelerometru.

meniu ascuns samsung
Meniul ascuns pe telefoanele Samsung și cum îl poți accesa.

Cele mai bune telefoane au și o busolă integrată, aceasta poate fi verificată tot în acest meniu. Mai există și touchscreen test pentru a verifica dacă ecranul tău tactil de pe telefon răspunde corect la comenzi sau dacă trebuie să îl duci la reparat. Trebuie, în acest sens, să trasezi o linie neagră în diagonală pe ecran. Nu te mira dacă nu îți iese una dreaptă.

Mai poți verifica sunetul în difuzoare, în casca pentru apeluri vocale și camera foto. De asemenea, poți testa cât de bine funcționează mecanismul de vibrație din telefon.

Dacă vrei să îți cumperi un telefon Samsung, aici este o listă foarte bună cu telefoanele sud-coreenilor. Pentru și mai multă libertate de alegere ai la dispoziție această ofertă a unui magazin online.

Citește și: