Cu ce vine nou sistemul de operare iOS 8.1?

Cu ce vine nou sistemul de operare iOS 8.1?

În cadrul conferinţei de lansare a noilor iPad-uri Air şi iPad-uri mini, Tim Cook a ieşit pe scenă şi pentru anunţarea iOS 8.1.

iOS 8.1 noutati

La doar câteva săptămâni după prima noastră interacţiune cu , Apple a dezvăluit deja primul update major adus acestui sistem de operare. Acesta poartă numele de iOS 8.1 şi va fi distribuit gratuit tuturor utilizatorilor de iDevice-uri începând cu 20 octombrie.

Ca şi compatibilitate, noul sistem de operare va putea fi instalat pe aceleaşi iDevice-uri ca şi iOS 8, pornind de la iPhone 4S şi iPad 2 în sus. Ca şi conţinut, vom vedea câteva funcţii noi introduse pentru prima oară, dar şi câteva particularităţi care vor reveni în actualitate. Din a doua categorie face parte Camera Roll, un director de poze cu care ne-am obişnuit încă de la prima versiune de iOS şi care a dispărut odată cu iOS 8. Acesta din urmă a fost reintrodus în iOS 8.1. În versiune beta se va da drumul acum la iCloud Photo Library, o funcţie pe care Apple a lăudat-o de câteva luni şi care vă permite să vă stocaţi în Cloud toate fotografiile de pe un iDevice, indiferent dacă au fost realizate cu un iPhone sau au fost sincronizate printr-un PC. Totodată cu acest update, iniţial doar americani posesori de iPhone 6, vor putea profita de serviciul de plăţi .

Lansare iOS 8 a fost încarcă de surprize negative. iOS 8.0.1 a tăiat funcţia de telefon a mai multor posesori de iPhone iar serviciul de sănătate HealthKit a avut atât de multe probleme  la lansare încât a fost dezactivat doar pentru a fi reactivat câteva zile mai târziu, odată cu iOS 8.0.2. Nu putem decât să sperăm că iOS 8.1 ne va creşte din nou încrederea în iDevice-uri. Nu de alta, dar nu s-a mai întâmplat niciodată ca o versiune nouă de iOS să ajungă doar pe 48% dintre gadgeturile portabile Apple după o perioadă de timp atât de lungă.