Cât vă costă să faceţi un joc independent de Xbox One?

Cât vă costă să faceţi un joc independent de Xbox One?

Dacă vă gândeaţi de mult timp să realizaţi un joc indie de Xbox One, un dezvoltator a detaliat din experienţă costurile acestei experienţe.

xbox one live-indie-games

Microsoft se mândreşte de mult cu cel mai elaborat program pentru susţinerea dezvoltatorilor independenţi de jocuri. Cu numele de Independent Developers @ Xbox, acest sistem facilitează postarea de jocuri pe de către oricine. Din păcate, până la această oră, nu a detaliat cum se cuvine costurile aferente acestei experienţe.

Răspunsul la această întrebare vine de la Jamie Fristrom, un dezvoltator independent de jocuri care a făcut deja o mică avere din Sixty Second Shooter Prime. Pe blogul personal, acesta explică toate etapele prin care a trecut din momentul în care a terminat realizarea jocului, până şi l-a văzut în magazinul virtual accesibil de pe orice Xbox One. Totul a început cu rezervarea şi întreţinerea domeniului web (19 dolari) şi a continuat cu trimiterea jocului la test pentru a primi o certificare de vârstă la nivel global (2042 dolari). În final, cu toate aprobările şi procedurile impuse de Microsoft, costul final a fost de 5143 dolari.

Dacă optaţi de exemplu ca jocul vostru să fie disponibil doar în Statele Unite, costurile scad până la aproximativ 3000 de dolari. Ca reper de comparaţie, puteţi folosi Destiny, ale cărui costuri au ajuns la aproximativ 140 de milioane de dolari.

În definitiv, deşi nu consideră Xbox One ca fiind cea mai ieftină platformă pentru care poţi dezvolta un joc, Fristrom afirmă că este foarte încântat de decizia sa şi este încrezător că pentru următoare perioadă îi va aduce venituri stabile.

Citește și: