Platforme de gaming pe categorii de utilizatori: Steam vs. Xbox Live vs. PlayStation Network

Platforme de gaming pe categorii de utilizatori: Steam vs. Xbox Live vs. PlayStation Network

Dupa o perioada in care cei de la Valve au facut tot felul de anunturi interesante, a venit momentul statisiticilor vizavi de Steam.

Valve Steam PlayStation Plus Xbox Live

Daca ar fi sa facem o comparatie, Steam este pentru piata PC-urilor, ceea ce PlayStation Network si Xbox Live sunt pentru consolele Sony si respectiv Microsoft. Este vorba de niste servicii care au plecat poate de la ideea de magazin online, dar au evoluat in platforme de gaming si sisteme de fidelizare menite sa nu va permita sa va despartiti de jocurile video, indiferent de platforma preferata.

Desi nu cred ca lupta globala impotriva pirateriei a stimulat cresterea substantiala a achizitiilor legale de jocuri, un lucru este sigur, vanzarile au avut o evolutie pozitiva in ultima perioada, pe toate magazinele virtuale. Din acest motiv, Valve tocmai a anuntat ca Steam a inregistrat 65 de milioane de utilizatori activi ai platformei, cu 30% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, moment in care vorbeam de doar 40 de milioane de conturi.

Xbox 360, consola de gaming considerata de unii ca fiind cea mai populara din lume, detine un numar remarcabil de 48 de milioane de conturi pe Xbox Live. Invingator detasat la puncte este insa PlayStation Network, platforma polivalenta a celor de la Sony, ce are nu mai putin de 110 milioane de persoane reale in spatele conturilor inregistrate pe platforma.

Anul acesta, Steam celebereaza 10 ani de activitate, perioada in care a comercializat jocuri si aplicatii software din colectia impresionanta de peste 3000 de titluri. Pentru 2014, cei 65 de milioane de utilizatori vor beneficia de o reinventare a conceptului Steam, sub forma unor produse hardware noi, si Steam Machines, si a unei platforme noi dedicate gamingului. Este vorba de . Cu scopul evident de a amplifica comunitatea de utilizatori si a trezi si mai mult interesul asupra schimbarilor importante din companie, in luna ianuarie a anului viitor, in Seattle Washington, va avea loc Steam Developers Days. Aceea va fi o conferinta deschisa altor creatori de jocuri, care se vor grabi sa anunte titluri noi in urmatoarea perioada.

Citește și: