Microsoft incearca sa aduca inapoi jocurile disparute din Xbox Live Arcade

Microsoft incearca sa aduca inapoi jocurile disparute din Xbox Live Arcade

De cateva zile, o parte semnificativa din jocurile din Xbox Live Arcade au disparut, iar Microsoft inca nu a remediat problema.

probleme microsoft xbla glitch xbox live arcade

,,Technical glitch” este formularea folosita de cei de la Microsoft pentru a clasifica un eveniment foarte neplacut care a afectat cateva mii de jocuri de Xbox 360. Situatia a fost observata prima oara joi, cand au inceput sa fie sesizate pe diverse forumuri si retele sociale tot mai multe jocuri disparute din Xbox Live Indie Games si Xbox Live Arcade, doua sectiuni importante din . Incercand sa monitorizeze amploarea fenomenului, cei de la Gamasutra au observat o scadere brusca a numarului de jocuri independente disponibile, cu mai mult de jumatate, de la 2100 pana la 949.

,,Utilizatorii vor intampina probleme cand vor descarca continut pe Xbox 360.” Desi nu au putut sa explice fundamentul situatiei, oficialii din Redmond au postat un mesaj total neconcludent, atat pe magazinul virtual al posesorilor de Xbox, cat si pe Xbox.com. Pentru ca toate lucrurile trebuie sa se strice odata, aplicatia Xbox SmartGlass pentru Windows 8 are probleme la pornire pentru foarte multi utilizatori.

,,Am luat la cunostinta problema ce afecteaza Xbox Games Store care a sters o parte din jocurile din Xbox Live Arcade si . Acesta este o eroare tehnica si muncim pentru a o remedia cat se poate de repede. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.” Fara a oferi lamuriri suplimentare, cei de la Microsoft si-au cerut scuze intr-un comunicat oficial. Regretabil este insa faptul ca nimeni nu se va revansa probabil in fata producatorilor independenti de jocuri care sunt privati in aceste zile de posibilitatea de a castiga niste bani prin intermediul creatiilor la care au lucrat ani de zile. Nu stiu cum se face ca in astfel de situatii niciodata nu sufera companii precum EA Games sau Activision.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: