Creatorul Linux: ,,Nu toţi ar trebui să fim programatori!”

Creatorul Linux: ,,Nu toţi ar trebui să fim programatori!”

Linus Torvalds, creatorul primului kernel Linux, a spus câteva lucruri interesante zilele trecute într-un interviu acordat Business Insider.

linus-torvalds-creator linux opinie educatie

Având în vedere implicarea sa în comunitatea open source şi rolul fundamental pe care l-a avut şi, într-o oarecare măsură, continuă să-l aibă în dezvoltarea kernel-ului Linux, este un programator foarte talentat.  Cu toate acestea, nu crede în filosofia că toţi ar trebui să fim programatori şi că, obligat, forţat, pe lângă una sau două limbi străine, copiii noştri ar trebui să înveţe programare de la o vârstă foarte fragedă.

,,Eu de fapt chiar nu cred că ar trebui să încerce să înveţe toată lumea să scrie cod. Eu cred că e un domeniu rezonabil de specializat şi nimeni nu se aşteaptă ca majoritatea oamenilor să o facă. Nu e ca şi cum ai şti să citeşti, să scrii şi să faci calcule matematice de bază.” Cu toate că părerea lui pare destul de radicală, el este de părere că tinerii ar trebui expuşi la această activitate de programare, pentru a descoperi singuri dacă au sau nu o înclinaţie către ea. În cazul în care răspunsul este da, e normal să existe un sistem care să faciliteze transformarea acestui talent într-o carieră. ,

,Deci, pe această idee, sunt de părere că, în şcoli, cursurile de programare sunt o idee grozavă, chiar dacă nu cred în principiul – toată lumea trebuie să înveţe programare.”

Principiul exprimat de Torvalds este unul cât se poate de realist. În teorie, cei mai mulţi dintre noi avem o înclinaţie către anumite domenii. Pe sistemul ,,Să faci programare că este de viitor”, cei care au nativ o predispoziţie către alte arii de activităţi riscă să fie limitaţi în ceea ce priveşte cariera sau, mai grav decât atât, să se arunce într-un domeniu care s-ar putea să-i frustreze pe termen lung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI