Linus Torvalds si Shinya Yamanaka sunt premiati ca au schimbat lumea

Linus Torvalds si Shinya Yamanaka sunt premiati ca au schimbat lumea
22:10 14.06.2012

Millenium Technology AwardPremiul Millennium Technology Prize, care reuseste sa fie o organizatie axata pe inovatii din diverse domenii tehnologice a pornit o campanie de informare referitoare la doua personalitati premiate in acest an. Premiul se desfasoara o data la doi ani incepand din 2002 si se reflecta in aparoximativ 1,2 milioane euro cash. Anult acesta, pentru prima oara, premiul a fost impartit intre doua personalitai.

Linus Torvalds a fost rasplatit pentru munca sa depusa in urma cu mai multi ani  in domeniul kernelului pentru sisemele de operare Linux raspandite pe intreg mapamondul in tablete, PC-uri sau smartphone-uri. Ca o notiune a amplorii fenomenului Linux 73.000 de de ani de munca au fost folositi colectiv pentru imbunatatirea si perfectionarea unor linii de cod ce au plecat din mainile baiatului din partea dreapta din poza de mai sus.

Dr.Yamanka a fost rasplatit pentru munca sa ce vizeaza celulele stem pluripotente. Cu un un nivel avansatat de rezultate reale obtinute, acest tip de celule stem au posibilitatea de a se inmulti pornind de la un set sanatos de celule in orice tip de tesut, integrabil oriunde. In cazul bolnavilor cu cancer, cercetarile sunt doar la cateva luni distanta de la momentul in care un tesut bolnav poate fi inlocuit cu unul sanatos, sintetizat.

Avand in vedere ca s-a premiat puterea unui candidat de a influenta considerabil lumea in care traim si vom trai combinata cu importanta inovatiilor create de fiecare participant, este placut sa vezi care sunt prioritatile acestui an pentru obtinerea respectivului premiu.

loading...