Linus Torvalds, creatorul Linux: „Fuck You, NVIDIA”

Linus Torvalds, creatorul Linux: Fuck You, NVIDIA

Linus Torvalds

Domeniul IT este cotat ca unul mai serios, cu oameni inteligenti si vizonari. Ei, dar asta nu inseamna ca este scutit cu totul de stiri de can-can…

Sa incepem cu Linus Torvalds, care niciodata nu a fost o persoana care sa se ascunda dupa deget sau sa-si cenzureze atitudinea, mai ales cand este vorba de probleme foarte apropiate de sufletul sau.

In cadrul unui eveniment desfasurat la Universitatea Aalto din Finlanda, in urma cu putin timp, in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, Linus Torvalds a devenit agresiv fata de cei de la NVDIA. Intrebat daca are vreo informatie legata de lipsa suportului pentru Linux din partea NVIDIA, mai ales in ceea ce priveste tehnologia Optimus, Linus a a ajuns foarte repede la exclamatia „Fuck You, NVIDIA”, asociind in acelasi timp cuvintelor gestul obscen pe care il stim cu totii.

Dupa ce a definit NVIDIA ca fiind cea mai dificila companie cu care a fost nevoit sa interactioneze vreodata, Linus inainte de ajunge la ofense, a mai atras atentia asupra catorva elemente. Printre acestea se numara sumele enorme de bani pe care NVIDIA a ajuns sa le castige din momentul in care a intrat in domeniul productiei de chip-uri Tegra pentru platforma Android – un derivat ca a plecat de la un kernel Linux.

Desi este vadit suparat de situatia actuala cu NVIDIA, mai ales ca gigantul din spatele seriei GeForce refuza sa lanseze drivere de Linux pentru tehnologii precum Optimus, Linus a incheiat intr-o nota optimista sirul de afirmatii, mentionand ca „NVIDIA este exceptia, si nu regula”.

Intregul eveniment il vedeti integrat mai jos si, desi scena descrisa o gasiti la minutul 49, intreaga sesiune de intrebari si raspunsuri este extrem de interesanta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: