Eșec printre producătorii de telefoane: Pantech e de vânzare

Eșec printre producătorii de telefoane: Pantech e de vânzare

Deşi producţia de smartphone-uri pare un domeniu profitabil, compania care produce  este de vânzare.

Pantech-Vega-Iron 2

Având în vedere câte companii noi intră săptămânal în această piaţă, aţi fi tentaţi să credeţi că domeniul este foarte profitabil. Din păcate, în producţia de smartphone-uri, ca în orice alt domeniu, există câştigători şi pierzători. Pantech se pare că se află în cea de a doua categorie. Deşi au lansat câteva creaţii impresionante, precum telefonul cu rame aproape inexistente de mai sus, Pantech Vega Iron 2 se pare că nu a fost suficient pentru a menţine compania pe linia de plutire.

Piaţa din Coreea de Sud este una foarte dificilă, iar cu jucători foarte agresivi precum LG sau Samsung nu prea există loc pentru producători locali care nu fac eforturi de promovare ale propriilor produse în afara ţării. este victima acestei realităţi, motiv pentru care a scos la licitație toate activele companiei. Până pe 7 octombrie, cei interesaţi pot veni cu oferte. La această oră nu se ştie dacă există o valoare minimă pentru participarea la licitaţie, dar experţii în domeniu aproximează un preţ final de aproximativ 366 de milioane de dolari.

Având o colecţie de câteva patente şi o serie de lansări încununate de succes, ar fi interesant de urmărit cine va cumpăra Pantech. Pe de o parte există marii producătorii de telefoane care vor să elimine concurenţa. Pe de altă parte, nu este exclus ca o instituţie financiară să facă o investiţie substanţială în compania coreeană pentru a o reînvia. Primele nume vehiculate pentru participanţi la licitaţie sunt Lenovo, Huawei, Micromax şi Xiaomi.

Citește și: