Cortana, asistentul personal creat de Microsoft, se va extinde dincolo de Windows

Cortana, asistentul personal creat de Microsoft, se va extinde dincolo de Windows

Popularul asistent virtual încorporat în Windows Phone 8.1 cu numele  se pare că în curând se va transforma într-un produs cross-platform.

windows-phone-81-cortana-cross-platform

În ultimii ani am văzut tot mai multe tentative pentru crearea . Cele mai multe dintre ele se rezumă însă la o singură platformă, Siri fiind un exemplu clar al acestei afirmaţii. Cortana, pe de altă parte, se pare că va merge pe altă traiectorie.

În cadrul evenimentul de lansare al versiunii preview de Windows 10, am aflat că, odată cu acel SO, Cortana va ajunge pe PC-uri. Se pare însă că respectiva tranziţie este doar primul pas al proiectelor pe care Microsoft le pregăteşte pentru asistentul virtual al companiei. Dacă lucrurile merg cum trebuie, acesta va deveni un serviciu cross-platform ce va depăşi graniţele sistemelor de operare ieşite din Redmond.

Raportul pe marginea acestui subiect vine de la Business Insider şi are ca sursă o întâlnire cu un grup de jurnalişti şi analişti pe care Microsoft a ţinut-o săptămâna trecută. În respectivul context, Julie Larson – Green de la Microsoft, fost director al divizie Windows şi actual responsabil de experienţe în cadrul companiei, a fost foarte clară când a venit vorba de planurile pentru Cortana. La întrebarea dacă Microsoft  îşi doreşte să deschidă serviciul altor sisteme de operare, Larson – Green a confirmat.

Momentan nu avem mai multe detalii despre modul în care se va întâmpla acest lucru sau care sunt platformele ţintă. Nu ar fi greşit însă să afirmăm că iOS sau Android sunt probabil primele pe lista priorităţilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: