Conturi false EA Sports de pe Instagram vă tentează cu… phising

Conturi false EA Sports de pe Instagram vă tentează cu... phising

Cu toate că ne-am obişnuit să asociem campaniile de cu emailuri, noi conturi false marcate EA Sport fac acelaşi lucru pe Instagram.

phishing-instagram ea sports fifa

Ideea de phising, în sensul clasic, implică o formată din două părţi. În primul rând, este vorba de un email sau, mai recent, o postare pe reţele sociale, care vă atrage atenţia că există o problemă cu contul vostru şi trebuie să vă schimbaţi parola. Partea a doua implică crearea de către hackeri a unui site, foarte similar cu unul oficial, în care cei păcăliţi îşi introduc numele de utilizator şi parola aferente unui cont, doar pentru ca respectivele detalii să fie folosite ulterior în scopuri maliţioase. Cei care stau pe internet de câţiva ani au învăţat să evite astfel de mesaje, indiferent unde le văd postate. Din păcate, nu toţi suntem la fel de inspiraţi.

Pornind de la această premisă, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal, au apărut foarte multe profiluri false de Instagram, marcate ca având legătură cu EA Sports. Prin intermediul unor postări pe respectivele profile, în spatele falsului concept de concurs, vizitatorii sunt invitaţi să-şi introducă numele de utilizator şi parola aferente conturilor personale de Origin sau Xbox Live. Cei care sunt de acord, sunt păcăliţi că vor beneficia în scurt timp de bani virtuali asociaţi acelor conturi pe care îi pot folosi pentru achiziţii digitale.

La această oră, o parte dintre paginile care angajează astfel de practici au fost desfiinţate, există însă în continuare câteva care au rămas funcţionale. În final, încercaţi să fiţi mai precauţi online şi niciodată nu vă postaţi online sau trimiteţi mailuri către o aşazisă companie cu detaliile voastre de autentificare la vreun serviciu.

Citește și: