Supriză: 99% din malware pe mobil vizează sistemul Android

Supriză: 99% din malware pe mobil vizează sistemul Android

Cel mai nou raport anual Cisco confirmă faptul că 99% din conținutul malware pe mobil are ca ţintă platforma .

Malware pe mobil Android

Pentru că reprezintă un motiv de bucurie pentru cei de la Apple, Phil Schiller, unul dintre vicepreşedinţii Apple a postat pe Twitter zilele trecute o referinţă către cel mai recent studiu Cisco. Acest raport, foarte bine documentat, se încheie prin câteva rezultate care cu siguranţă nu reprezintă o încântare pentru oficialii Google.

Este vorba de , pe orice dispozitive portabile. E adevărat, am mai aflat în numeroase rânduri că vulnerabilităţile grave sunt în general pe Android. Totuși, cei de la Cisco insistă că nu mai puţin de 99% dintre toate problemele de securitate pe mobile vizează platforma Google. În ceea ce priveşte vulnerabilităţile web, Java se pare că este capul răutăţilor. Nu de alta, dar 91% dintre toate găurile de securitate pe care le întâmpinăm în browsere au o legătură cu sistemul celor de la Sun. Deşi există şi atacuri la care sunt vulnerabile doar anumite aparate, acestea reprezintă doar 1,2 procente din totalul de probleme întâlnite de cei mai mulţi dintre noi online.

Cisco Malware Studiu

În urma lecturii unui astfel de raport despre problemele malware pe mobil, securitatea tuturor dispozitivelor din viaţa noastră pare că poate fi sintetizată foarte uşor. În realitate, însă, varietatea foarte mare a problemelor pe care le putem întâmpina pe mobile la ora actuală implică mult mai mult decât elemente clasice malware sau troieni. Foarte uşor puteţi cădea victime ale unui atac de tip phising, social engineering, publicitate agresivă sau, mai recentul fenomen, likejacking, care implică păcălelile pe bază de Facebook.

Ca urmare, dacă aveţi un Android e foarte probabil să cădeţi victimă unor atacuri cu malware, în schimb, dacă folosiţi orice alt aparat sau platformă, aveţi „şanse” să vă confruntați cu un număr infinit de probleme…

Citește și: