Chromecast este un gadget ieftin de la Google pe care merita sa-l ai [VIDEO]

, 25 Iul, 13:14

Printr-o serie de noutati mai mult sau mai putin importante, a anuntat ieri un dispozitiv interesant cu un pret atractiv: Chromecast.

google chromecast chrome TV

Trecand peste faptul ca dispozitivul din imaginea de mai sus va fi initial disponibil doar in SUA la un pret simbolic de 35 dolari, acesta este un gadget modern care-si justifica fara probleme pretul.

Ruleaza o versiune simplificata de OS si se conecteaza la un port HDMI al televizorului. Prin portul microUSB de la capatul opus, fie isi ia curent de la un port USB al TV-ului, fie se conecteaza la priza printr-un adaptor inclus in pachet. Se integreaza cu usurinta in reteaua locala fara fir prin intermediul unui chip 802.11 b/g/n de 2,4 GHz si functioneaza exclusiv ca o unealta de streaming cross-platform.

Mai precis, prin intermediul acestui aparat veti putea trimite continut de pe tablete, smartphone-uri sau sisteme desktop si portabile catre TV. Desi momentan suportul pentru respectivul accesoriu a fost introdus doar in Chrome, YouTube, Google Music si Netflix, perspectivele sunt optimiste. In acelasi timp a fost facut public un API care le va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa introduca suportul pentru ,,casting” in propriile programe, indiferent de platforma pe care lucreaza.

Primele pareri ale celor care s-au putut juca la evenimentul Google cu produsul sunt foarte bune. Prin intermediul dispozitivului, pe care il folositi ca sursa de continut, ajustati volumul sau puneti pe pauza un film. Partea de configurare este intuitiva si necesita doar cativa pasi si nici macar nu sunteti limitati la streaming de continut SD. Pana si oglindirea unor pagini intregi de Chrome de pe PC se desfasoara fara probleme.

Personal, mi s-a parut incredibil faptul ca un dispozitiv atat de ieftin si elegant nu este legat exclusiv de dispozitivele cu Chrome OS sau Android. Aceasta este o dovada a faptului ca Google, mai mult decat orice alta companie, este interesata de solutii cross-platform.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

produseamerica

Am 9 astfel de dispozitive aduse din USA.
Pretul lor este de 260 RON.
Cu acest dispozitiv, poti avea internet direct pe Televizorul tau.
Contacteaza-ma pe mess la id [n. red. – fara spam!] sau
pe email la adresa [n. red. – fara spam!]

Multumesc

produseamerica

Am 9 astfel de dispozitive aduse din USA.
Pretul lor este de 260 RON.
Cu acest dispozitiv, poti avea internet direct pe Televizorul tau.
Contacteaza-ma pe mess la id [n. red. – fara spam!] sau
pe email la adresa [n. red. – fara spam!]

Multumesc

Luminița Nițoiu

Va rugam sa nu mai folositi mesajele de tip spam, in caz contrar veti avea interdictie pe acest site.
Multumim

Nu imi este clar daca Chromecast stie sa faca streaming de pe un server DLNA

Salutare, vroiam sa va intreb, de ce credeti ca in Romania pretul pentru acest dispozitiv este aproape dublu? In conditiile acestea, merita achizitionat, sau este mai bine sa investesti o suma putin mai mare si sa cumperi un media player (gen Egreat)

Alexandru Puiu

nu au legatura unul cu altul. Chromecast face un singur lucru si-l face bine. Iti oglindeste continutul de pe telefonul cu android pe tv, daca asta iti doresti, nu exista nici un alt dispozitiv care sa o faca mai bine si mai intuitiv. Daca vrei sa rulezi filme de pe stick usb sau hdd extern, cumpara-ti un player.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail