Chrome pentru Android şi iOS îţi micşorează traficul de internet

, 16 Ian, 10:30

În conformitate cu vremurile în care trăim, browserul încearcă să vă micşoreze traficul de internet pe care îl realizaţi pe 3G.

google chrome mobile apps internet compression

În teorie, cei mai mulţi dintre noi avem acces la o conexiune de internet WiFi în cea mai mare parte a timpului, asta nu înseamnă însă că putem sta fără internet 3G în permanenţă pe mobil. Vizavi de acest aspect, mulţi operatori oferă abonamente cu internet inclus din ce în ce mai accesibile şi multe dintre site-urile pe care le accesaţi oferă pagini web cu conţinut mai puţin optimizate pentru mobil. Cu toate acestea, traficul de internet continuă să fie motivul principal pentru care plătim nişte facturi fabuloase la telefon.

Încercând să vă facă viaţa mai uşoară, cei de la Google au lansat zilele trecute o nouă versiune de Google Chrome pentru Android şi iOS. Vine cu un altgoritm foarte bine pus la punct pentru compresia datelor. Având în vedere că pe terminalele cu platforma Google vine preinstalat şi pe iDevice-uri şi-a câştigat deja un număr semnificativ de adepţi, sunt mari şanse ca această funcţie nouă să-i atragă şi mai mulţi fani.

Anunţată în urmă cu aproape un an, funcţia de compresie a datelor pe serverele Google, înainte să fie încărcate pe al vostru mobil, se reflectă într-un trafic mai redus cu până la 50%, în funcţie de tipul de conţinut.

Ca un mic detaliu, noua opţiune nu va veni activă implicit. Trebuie să mergeţi în Settings, la secţiunea de Bandwidth Management şi să faceţi un tap pe Reduce Data Usage. În cazul în care accesaţi deseori pagini în limbi străine, noua versiune de vine cu traduceri automate pentru paginile în alte limbi decât engleză, într-un mod similar cu ceea ce vedeţi de ceva timp pe versiunea aceleeaşi aplicaţii pentru desktop-uri.

Dacă nu aveaţi deja Google Chrome pentru Android sau iDevice, îl puteţi descărca din Google Play şi Apple AppStore.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail