28 nov. 2013 | 15:10

Chrome pentru PC a învăţat să răspundă la comenzi cu „Ok Google” [VIDEO]

ACTUALITATE
Chrome pentru PC a învăţat să răspundă la comenzi cu

Printr-o extensie aflată momentan în beta, pentru PC a învăţat să răspundă la căutări inteligente iniţiate prin intermediul ,,Ok Google.”

Google Now Play extensie Chrome

Se afla în proiect de mult timp, iar ideea nu mai e cu siguranţă nouă având în vedere că am văzut-o deja implementată în şi în smartphone-urile cu cea mai nouă versiune de Android. Este vorba de căutări vocale contextuale, de întrebări în toată regula, cu subiect şi predicat, adresate unui dispozitiv computaţional.

Pentru că întregul concept gravitează în jurul interacţiunii fără mâini, în mod evident, foarte mulţi abia au aşteptat să vadă aceeaşi tehnologie folosită în tandem cu browser-ul Chrome pentru PC-uri. Nici măcar nu se adresează doar persoanelor cu handicap. Foarte mulţi dintre noi pot avea mâinile ocupate, în bucătărie de exemplu, atunci când trebuie să afle neapărat câte grame sunt într-un pound sau cum e vremea la Brasov. În plus, dacă v-aţi autentificat în Chrome cu numele şi parola de Google, puteţi crea programări în Google Calendar. Acestea pot fi mai simple, de genul adu-mi aminte într-o oră să scot mâncarea de la cuptor sau mai complexe, de genul aminteşte-mi miercurea viitoare să-i sun pe John, Jack şi Jill.

Cum se întâmplă de obicei în cazul comenzilor vocale mai avansate, similare ca nivel de inteligenţă artificială cu un asistent virtual, „Ok Google” funcţionează doar în limba engleză. În plus, vă puteţi aştepta să nu fie încă un sistem perfect, deoarece extensia pe care trebuie să o instalaţi în Chrome pentru a profita de ea se află momentan în beta. Aceasta poartă numele de Google Voiece Search Hotword şi poate fi descărcată gratuit din Chrome Webstore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele