Primul sistem All-In-One cu Chrome OS vine de la LG

Primul sistem All-In-One cu Chrome OS vine de la LG

LG este prima companie care anunță disponibilitatea unui sistem All-In-One ce rulează Chrome OS, o platformă asociată până acum cu ultraportabile.

LG All-In-One Chrome OS

Sistemul de operare Chrome OS este bazat pe linux, și este gândit pentru a funcționa în mare parte online, aplicațiile fiind rareori instalate pe sistem. Chrome OS folosește din plin capabilitățile HTML5 și JavaScript iar utilizatorii au alternative la aplicațiile de bază de pe Windows, cu unele ce rulează direct online. Dezvantajul acestui sistem este că în momentul în care nu are access la internet capabilitățile sale sunt limitate. Această situație poate fi mai des întâlnită la utilizatorii de laptop, însă în cazul computerelor de acasă este puțin probabilă, și, probabil din acest motiv LG s-a decis că realizarea unui All-In -One cu acest sistem de operare nu ar fi o idee deloc rea. Acest All -In-One de la LG cu Chrome OS poartă numele sugestiv de Chromebase și împrumută linii de design de la iMac-ul celor de la Apple. Da, nu mă judecați, nu sunt un fanboy Apple, însă, seamănă destul de mult cu varianta anterioară de iMac.

Configurația acestuia este minimală, specifică unui sistem cu Chrome OS, și anume un procesor Celeron din seria Haswell, 2 GB memorie RAM, 16 GB stocare locală și o cameră web de 1.3 megapixeli cu capabilități de înregistrare 720p. Ecranul are 21,5 inci, un panou IPS și o rezoluție FullHD (1920×1080) pixeli. Conectivitatea este limitată, un conector USB 3.0, trei porturi USB 2.0, conector audio, un port LAN și un conector HDMi ce permite folosirea sistemului ca și monitor. Avantajul în acest sens este că sistemul poate fi oprit complet pentru acest tip de utilizare. LG speră ca acest sistem să fie adoptat în medii de lucru cu cerințe mai reduse de sistem, școli, în casele celor cu pretenții mai mici, limitate poate la browsing pe internet și chat. Sistemul nu are încă un preț definit și va fi prezentat în cadrul CES 2014.

LG All-In-One Chrome OS 3

LG All-In-One Chrome OS 4

LG All-In-One Chrome OS 2

Citește și:
Etichete: