LG Chromebase, all-in-one-ul cu Chrome OS, a fost anunțat

LG Chromebase, all-in-one-ul cu Chrome OS, a fost anunțat

Google lucrează de ceva vreme alături de producătorii OEM de PC-uri pentru a introduce notebook-uri și sisteme accesibile pentru segmentul entry-level. LG Chromebase este un astfel de produs.

LG Chromebase

LG Chromebase rulează desigur sistemul de operare proprietar Google, Chrome OS, și este o încercare a producătorului de a intra pe piața de sisteme All In One cu un produs ceva mai accesibil. După cum bine știm, All In One-urile sunt ceva mai scumpe, folosesc componente de laptop sau chiar și de desktop, și mai toate se învârt în jurul unui display de 27 de inci.

LG Chromebase se vinde deja în Australia într-o variantă de 21,5 inci, cu o configurație bazată pe un procesor Intel Celeron 2955U Haswell, 2 GB memorie RAM și 16 GB stocare de tip SSD. Google Drive vine adițional cu încă 100 GB de stocare în cloud pentru cei care achiziționează un astfel de sistem. Prețul de pornire al acestui sistem este de doar 350 de dolari, în configurația menționată mai sus. 

Momentan, piața nu cere sisteme cu Chrome OS, în mare parte pentru că notebook-urile lor au fost destul de slabe din punct de vedere al configurației, iar sistemul de operare destul de restrictiv. Google mai are de lucru pentru a introduce Chrome OS-ul pe segmentul de mainstream, însă observăm că nu renunță la acest scop. Totuși, prețul de pornire al acestui dispozitiv, adresat unei piețe nu tocmai sărace, ar putea fi un plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: