CES 2014: Mushkin Ventura Ultra este cel mai rapid SSD pe USB 3.0

CES 2014: Mushkin Ventura Ultra este cel mai rapid SSD pe USB 3.0

Similare cu stick-urile USB obişnuite, creaţiile precum Ultra sunt construite în jurul unui SSD cu un controller de memorie flash dedicat.

mushkin ventura ultra series usb 3

Deoarece în continuare există o piaţă pentru mediile de stocare cât mai generoase ca spaţiu, dar mai rapide şi mai compacte, cei de la au venit la CES anul acesta cu o actualizare a unei linii de produse foarte impresionante. Este vorba de Ventura Ultra Series.

De anul trecut, Mushkin comercializează unele dintre cele mai rapide SSD-uri pe USB din lume – producătorul le clasifică ca fiind chiar cele mai rapide. Acestea erau disponibile în versiuni de 60GB, 120GB şi 240GB. Noul model din această clasă introdus anul acesta creşte limita până la 480 de GB.

În ceea ce priveşte performanţa acestui gadget Mushkin Ventura Ultra, va fi asigurată de un controller LSI SandForce SF-2281 şi, cu toate că pare greu de crezut, promite 455 MB/s la citire şi 445 MB/s la scriere. Având în vedere că limita superioară a standardului USB 3.0 este de 5 Gb/s, nu este deloc exclus ca acele rezultate să poată fi atinse şi în lumea reală, nu doar în teste.  În plus, respectivele stick-uri USB sunt compatibile cu modul de funcţionare UASP (USB Attached SCSI Protocol) şi asigură nu mai puţin de 39.000 de IOPS de 4K.

Practic, toate aceste detalii demonstrează clar că performanţa maximă a unui SSD nu poate fi atinsă doar printr-un port SATA III, ci şi printr-un USB 3.0.

Chiar dacă nu a fost făcut public un preţ pentru Mushkin Ventura Ultra, e foarte probabil să nu fie unul foarte accesibil. E suficient să aveţi în vedere faptul că modelul de 240 de GB, lansat în urmă cu aproximativ un an, are un preţ de 260 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: