Mushkin si OWC prezinta SSD-uri PCI Express

Mushkin si OWC prezinta SSD-uri PCI Express

Chiar daca CES 2012 s-a terminat, stirile interesante continua sa apara. Mushkin lucreaza de ceva vreme in colaborare cu OWC, o companie ce se ocupa tot de sisteme de stocare sau transfer a datelor.

Mushkin si OWC au relizat un SSD ce se conecteaza prin interfata PCI Express x4 si contine un controller SATA 6 Gb/s RAID Marvell 88SE9445. Memoria este relativa si depinde de nevoia utilizatorului.

Partea cea mai interesanta vine aici: SSD-ul poate fi interconectat cu multe altele. Astfel, in prima faza, placa „mama” contine 4 slot-uri mini PCIe ce pot suporta o capacitate de 512 MB fiecare, ajungandu-se la 2 TB in total.

Placa mini PCIe contine un controller SandForce pentru memorii si de asemenea memorii NAND Flash (cele folosite pentru SSD-uri) si cipuri de stocare Toshiba, 4 pe fiecare latura a placutei.

Mushkin se alatura astfel bataliei pentru cel mai rapid SSD cu al sau Scorpion, care in teorie poate atinge 1275 MB/s citire si putin peste 1500 MB/s la scriere, niste cifre absolut astronomice ce pot fi obtinute doar prin portul PCI Express. Acest tip de SSD poate avea capacitati de 240, 480 si 960 GB si va fi lansat la sfarsitul acestei luni pentru consumatori.

Pretul… sunt sigur ca doar cei cu adevarat interesati il vor afla la momentul lansarii, pentru ca nu a fost exprimat inca. Sunt sigur insa ca pentru varianta de 240 GB va trebui sa scoatem minim 2500 lei din buzunar.

Citește și: