CES 2014: Hisense X1 extrapolează conceptul de phablet până la 6,8 inci

CES 2014: Hisense X1 extrapolează conceptul de phablet până la 6,8 inci

Cu toate că Apple continuă să se limiteze la panouri de 4 inci şi cel mai recent Galaxy Note are 5,7 inci, a anunţat un ,,telefon” de 6,8 inci.

Hisense X1 Phablet smartphone android 4.4

Este cu doar 2-3 milimetri mai mic decât una dintre cele mai populare tablete din lume, Galaxy Nexus 7. În acelaşi timp, este promovat ca fiind un smartphone sau un phablet. Deşi ţinut la ureche ar putea arăta ca o glumă proastă, este un telefon cu Android de ultimă generaţie.

În principiu, neoficial, am putea să clasificăm aparatul de mai sus ca fiind o tabletă, elementele de design şi curbele de pe margine par însă să definească un telefon. Indiferent de ,,plasa” în care îl băgăm, dacă e să fim sinceri, în cazul în care acest dispozitiv vi se adresează, cu siguranţă nu mai contează nici numele şi nici ,,familia” din care face parte.

Hisense X1 este construit în jurul unui display Full HD 1080p de 6,8 inci pe tehnologie IPS. La interior are un SoC Snapdragon 800, deloc de neglijat, un senzor de captură de 13 megapixeli şi o baterie de 3900 mAh. În momentul în care va ajunge pe piaţă va veni preinstalat cu Android 4.4 KitKat, chiar dacă modelul expus la standul companiei de la CES rula Android 4.3 Jelly Bean. Interfaţa nativă a celor de la Google, aparent nu va fi modificată semnificativ, cel puţin nu în acelaşi mod agresiv precum TouchWiz-ul celor de la Samsung. Este realizat exclusiv din plastic şi în aproximativ o lună se va lansa în China, urmând ca în al doilea trimestru al acestui an să înceapă şi comercializarea sa internaţională, începând cu Statele Unite ale Americii.

Phablet Hisense X1 Android

Phablet Hisense X1 Spate