Kalos, o tableta cu Android si Tegra 4 in stadiul de prototip

Kalos, o tableta cu Android si Tegra 4 in stadiul de prototip

Nu toate dispozitivele anuntate la Computex ajung sa se comercializeze, iar tableta Kalos de mai jos ar putea intra in aceasta categorie.

kalos android tablet

In fiecare an, sute de produse sunt afisate la Computex la standurile producatorilor, fie ca prototipuri, ca dovada a unei noi tehnologii sau dispozitive care pana ajung in mainile utilizatorilor. Din pacate, printre acestea se numara si unele care fie au probleme cu finantarea si ajung sa nu se mai produca in serie, fie ajung sa se comercializeze intr-un colt de mapamond. Cele care se incadreaza in cea de-a doua categorie, desi impresioneaza presa si ajung in cateva articole, nu vor putea fi cumparate decat dintr-o tara asiatica in care ajung prea putini dintre noi. Kalos este un astfel de produs.

O noua tableta a unui producator de software taiwanez, Kalos este rezultatul inginerilor de la BungBungame. Este prima incursiune in creatia de hardware a asiaticilor si la prima vedere este . Tableta din imagine are un panou de 10,1 inci cu o rezolutie impresionanta de 2560 x 1600. Partea de procesare este asigurata de SoC-ul quad core al celor de la NVIDIA pe arhitectura ARM Cortex-A15, Tegra 4. Cantitatea de memorie RAM este 2 GB iar spatiul de stocare integrat este egal cu 16GB. O alta surpriza placuta vine sub forma senzorului de 13 megapixeli integrat pe spatele tabletei, dotat cu autofocus si doua LED-uri pentru blit. Kalos are un slot MicroSD, un locas pentru SIM, un port USB si un dock proprietar pentru diverse accesorii. Preinstalata cu Android 4.2.1, in teorie aceasta creatie are un viitor glorios in fata, ramane insa la latitudinea producatorului sa faca eforturile aferente comercializarii sale in afara tarilor asiatice.

Chiar daca sunt foarte bine, vestile pe care le vom avea in urmatoarele saptamani legate de Kalos ne vor confirma daca aceasta tableta, care in teorie suna bine, se va materializa si in Romania sau alta tara europeana.