Cele mai bune laptopuri pe care să le cumperi și să nu regreți că ai dat prea mulți bani

, 05 Oct, 14:24

Cele mai bune laptopuri sunt și cele mai scumpe. Dacă n-ai probleme mari cu bugetul, noi facem lista celor care merită în acest moment.

razer blade

Acesta e un nou episod din campania „Gadget de student“. Am trecut pe listă laptopuri ușoare, gadgeturi esențiale și laptopuri „de buget“. Era cazul să vorbim și despre cele mai bune laptopuri pe care să le cumperi pentru performanță ridicată. Am pus însă o frână bugetului. Dacă la cele mai ușoare laptopuri am ales suma de 4.000 de lei, acum ne-am oprit la 6.000 de lei.

Cele mai bune laptopuri pentru gaming și nu numai

Un laptop performant este util la câteva lucruri, deși încă nu este la nivelul la care poate înlocui un sistem desktop și să iasă bine prin raportul calitate – preț. Totuși, este portabil. Dacă ai un laptop foarte bun, poți juca cele mai noi jocuri, poți face procesare foto și video fără să aștepți luni de zile cu exportarea rezultatului final și poți activa, de asemenea, în domeniul graficii 3D și a animațiilor.

Primul laptop ales este Lenovo IdeaPad Y5070. Are un ecran de 15,6 inci full HD, procesor Intel i7 4700HQ, 8GB de memorie RAM, stocare de 1TB pe hard disk și o placă video cu memorie dedicată de 4GB. Laptopul cântărește 2,4 kilograme și dispune de difuzoare stereo. Preț: 4.200 lei.

Al doilea model este Toshiba Satellite P50-B-10V dotat cu o versiune puțin diferită față de a modelului de mai sus, dar are un ecran de 15,6 inci full HD, 8GB de memorie RAm și 1TB de stocare. Este lăudat pentru tehnologia Harman Kardon și are o placă video de 2GB AMD Radeon. În final, are o greutate de 2,2 kilograme. Preț: 4.500 de lei.

Am ales din nou un model hibrid, ca în lista celor mai ușoare laptopuri, și de data asta este vorba de Lenovo Flex 2. Are procesor Intel i7 4510U, o memorie RAM de 8GB și un spațiu de stocare de 500GB. Dispune de un ecran de 15,6 inci full HD și tactil, iar placa video are o memorie de 2GB. Acest laptop cântărește 2,31 kilograme. Preț: 4.650 lei.

Din lista laptopurilor bune nu putea lipsi un model Asus. Acesta este Asus G750JS-T4163D cu procesor Intel i7 4710HQ, are ecran de 17,3 inci full HD și 8GB de memorie RAM. Stocarea se face pe un hard disk de 1TB, dar care funcționează la o frecvență de 7.200 rpm. Placa video are 3GB de memorie și laptopul cântărește 4,5 kilograme. Preț: 5.300 lei.

asus gaming notebook

Laptopurile Apple nu au cel mai bun raport preț – dotări, dar au o stabilitate și o optimizare foarte bună între hardware și software. Modelul ales azi este MacBook Pro de 13 inci și rezoluție Retina de 2.560×1.600 pixeli. Are procesor Intel i5 Haswell, 8GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 128GB pe SSD. Bateria are o autonomie de până la 9 ore și laptopul are o greutate de 1,57 kilograme, iar carcasa e confecționată din aluminiu. Preț: 5.900 lei.

Lista se încheie cu un convertibil. Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro are un ecran de 13,3 inci la o rezoluție de 3.200×1.800 pixeli, folosește un procesor Intel i7 4510U, iar memoria RAM are 8GB. Spațiul de stocare este pe SSD și ajunge la 512GB. Greutatea laptopului este de 1,38 kilograme. Preț: 6.000 lei.

Cele mai bune laptopuri fără să ții cont de buget

Am ales doar două modele de la vârful piramidei prețului de 10.000 de lei. Primul este un Macbook Pro de 15 inci cu ecran Retina. Are 16GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 512GB pe SSD și o placă video dedicată de 2GB. Cântărește două kilograme și autonomia ajunge la 7 ore. Preț: 10.200 lei.

Laptopul Dell XPS 15 este alternativa din cealaltă parte. Are un procesor Intel i7 4712HQ, o memorie RAM de 16GB și un spațiu de stocare de 1TB pe hard disk. Placa video are o memorie de 2GB. Are o greutate de 2,7 kilograme și ecranul are o diagonală de 15,6 inci la rezoluție 3.200×1.800 pixeli. Preț: 9.140 lei.

„Gadget de student“ se întinde pe parcursul a aproape două luni și avem multe de spus despre ce gadgeturi și produse terțe ar fi necesare unui student. La fiecare două zile vom publica un articol în campania „Gadget de student“, aducând laolaltă sfaturile și gadgeturile pentru un plus de eficiență în viața de student.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Vechiul HP EliteBook 8740W
sau
Lenovo x201?

Cam bogati trebuie sa fie studentii pentru astfel de laptopuri 😀

Un student la medicina paralel cu tehnica ar scrie un articol mai documentat si mai bun.
Nu-mi dau seama cum poti sa scrii un articol de genul acesta. Pe ce s-a bazat selectia, pentru ca nici macar dupa ureche nu poti alege varietatea aceasta de laptopuri.
Genul asta de articole au dus CHIP -ul si toate revistele de specialitate la faliment. Sper sa nu fie si cazul site-urilor.
Studiaza oferta mai intai, studiaza niste benchmark-uri si dupa asta faci un top serios. 3 categorii de produse in functie de pret, fiecare categorie in functie de performante, design, etc…
Nu se poate sa fim reporter IT (chiar si din pura placere si sa scrii asemenea articole)
In speranta ca nu voi fi nevoit sa renunt la singurul site de profil pe care-l citesc zilnic, Razvane iti urez mult succes si daca ai intrebari legate de anumite subiecte nu te sfii sa intrebi in stanga si in dreapta.

Articol de reclama, ca majoritatea de pe acest site; la fel si pe Yoda. Cum dai click pe un model, te si duce la pagina eMag sau altui magazin. Nu prea are treaba cu articolul. Doar o lista cu ce au aia pe stoc si vor sa scape de ele.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail