Cel mai rapid autoturism de serie din lume este un Hennesy Venom GT [VIDEO]

, 26 Feb, 13:10

După o perioadă destul de lungă în care acest titlu era deţinut de Buggati Veyron Super Sport, de serie este un Hennesy Venom GT.

hennesy venom gt-duo cea mai rapida masina

Rareori se întâmplă să dezbatem aici, în cazul recordurilor mondiale m-am decis însă să facem o excepţie.

Titlul de cel mai rapid autoturism a fost deţinut câţiva ani de Bugatti Veyron Super Sport. Acea maşină, cumpărată direct din reprezentanţă la un preţ fabulos, putea atinge 433,97 kilometri pe oră în condiţii ideale de vreme şi pe o pistă specializată. Acel record a fost depăşit de o altă maşină de care s-ar putea să nu fi auzit până la această oră.

Pe 14 februarie, de Valentine’s Day, anul acesta, pilotul Brian Smith, împreună cu o echipă de mecanici şi reprezentanţi ai companiei Hennesy, au petrecut o zi pe pista de aterizare a aeronavelor NASA de la Kennedy Space Center din SUA. Actorul principal din acest film a fost Hennesy Venom GT, o maşină cu un motor twin-turbo V8 de 7 litri cu 1244 cai putere care a prins o viteză incredibilă de 435,31 kilometri pe oră. Cu o rată de accelerare foarte bună, pista de aproximativ 4 kilometri a fost suficientă pentru depăşirea recordului anterior stabilit de Bugatti.

Pentru că după război mulţi eroi se arată, Brian Smith, fost inginer şi şofer de test la Michelin, nu a ezitat să afirme că viteza maximă ar fi putut fi semnificativ mai mare dacă ar fi avut ca zonă de test o pistă ovală, de genul celor de la Nascar, de 8 mile (12,87 kilometri). Urmăriţi clipul de mai jos pentru a vedea cu ochii voştri viteza atinsă de bolidul Venom GT, cel mai rapid autoturism din lume la ora actuală.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail