Mașina electrică de Formula 1 este testată pentru prima oară pe circuit [VIDEO]

, 26 Noi, 18:12

Mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mult interesul utilizatorilor, nu ne așteptam însă atât de repede ca mașina electrică să ajungă la un model gândit pentru competițiile de Formula 1.

Formula 1 Electric Car

Tesla este probabil unul dintre cei mai cunoscuți inovatori în acest domeniu, mai ales pentru faptul că mașinile electrice sunt singurele tipuri de automobile produse de ei. Și producătorii de mașini obișnuite au ieșit în ultima vreme cu modele electrice pe piață. Multe dintre acestea sunt de tip hibrid și funcționează și pe benzină. Multe din inovațiile din domeniul auto vin din industria sportului pe 4 roți, în special cea de Formula 1. Aici sunt testate cele mai noi concepte și construcții, iar acum a venit rândul mașinilor electrice.

Spark-Renault SRT_01E Formula E va concura anul viitor pe La Ferte Gaucher în Franța, iar primele ture de pistă au fost efectuate de o mașină complet electrică. Este total diferită de o mașină de Formula 1, însă poate oferi pe viitor o performanță demnă de luat în seamă.

Mașina electrică are o baterie de 50kW și chiar dacă nu se află decât într-un stadiu incipient sunt tare curios ce va oferi această tehnologie pe viitor, competițiilor de Formula 1. Acesta este doar un exemplu a ceea ce vom vedea în viitorul apropiat.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail