Ce contează pentru tine când cumperi un telefon?

, 05 Aug, 11:25

Ce vă doriți de la un smartphone? Producătorii au lansat cititoare de amprente, unii vor veni cu scanner de retină, iar ecranele devin din ce în ce mai bune. Dar, potrivit unui sondaj, utilizatorii vor lucruri mai simple. 

smartphone

Potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie, utilizatorii de smartphone vor o autonomie mai mare a smartphone-ului atunci când îl cumpără. Odată cu lansarea iPhone-ului, smartphone-urile au cucerit lumea. Tot de atunci, am uitat de device-urile care aveau autonomie zile întregi și ne-am mulțumit cu câteva ore.

Sondajul, citat de “The Daily Telegraph”, menționează că pentru 29% din respondenți, simplitatea e cea mai importantă. De asemenea, 19% consideră importantă calitatea convorbirilor, același procent aplicându-se și pentru autonomie.

Studiul a fost realizat de site-ul de prețuri comparate uswitch.com a ajuns la concluzia că utilizatorii sunt mai puțin interesați de ultimele tehnologii – cum ar fi urmărirea privirii, scroll cu ochii și scanner de amprente. 75% au spus că nu îi interesează așa ceva, iar mai mult de jumătate au spus că nu au folosit niciodată controlul vocal.

Citește mai mult despre cum să ai grijă de o baterie de smartphone sau de laptop. 

Ernest Doku de la uSwitch.com a spus că “a devenit din ce în ce mai greu pentru producători să-și diferențieze produsele. Unele au caracteristici cum ar fi scanarea amprentei sau perspectiva dinamică, așa cum e pe Amazon Fire Phone. Dar utilizatorii văd un lucru pus doar pentru marketing. Lucrurile de bază afectează utilizarea zilnică – autonomia, ușurința de utilizare și designul”.

Ai probeme cu autonomia? Șapte carcase cu baterie pentru telefonul tău. 

89% din cei întrebați au declarat că dacă un telefon ar avea autonomia mai mare, acest lucru i-ar convinge să-l cumpere. Rezistența la apă și o cameră foto mai bună au fost alte motive importante.  

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Dupa parerea mea, producatorii de telefoane ar trebui sa scoata telefoanele cu:
1. Autonomia imbunatatita
2. Sistem de operare stabil fara bloatware, sau cu actualizari care ingreuneaza performanta telefonului si sa aibe bineinteles root din fabrica.
3. Sa adauge o posibilitate de criptarea telefonului mobil cu parola la fiecare pornire, iar apoi sa pot folosi in continuare „slide to unlock”. Acum, daca imi criptez telefonul, pentru deblocare, sunt nevoit de fiecare data sa tastez o parola, ceea ce e frustrant.
4. Sa numai faca reclama mincinoasa de genul, 8GB memoria de stocare, la care 4GB liberi, daca sistemul de operare consuma 4GB, atunci sa bage 12GB memoria de stocare ca apoi sa avem liberi 8GB.
5. Sa avem posibilitatea sa ne instalam fara nici un fel de restrictii orice sistem de operare, sau de ce nu sa putem face chiar si dual-boot (Android – Windows phone).

Cat despre restul tehnologiilor cum sunt: 4G, sau cititor de amprenta, sunt inutile in cazul in care operatorul de telefonie mobila ofera doar 1GB Trafic de date, ca acesta se duce foarte repede, si bineinteles este inca scump. In cazul cititorului de amprenta, nu este cea mai sigura metoda, iar in al doilea rand, nu prea avem incredere in acesta, am inteles ca in cazul telefoanelor Apple, a fost un scandal din pricina faptului ca amprentele citite erau trimise catre serverele lor, si implicit, vandute mai departe.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail