Ce contează pentru tine când cumperi un telefon?

Ce contează pentru tine când cumperi un telefon?
Vlad Andriescu
11:25 05.08.2014

Ce vă doriți de la un smartphone? Producătorii au lansat cititoare de amprente, unii vor veni cu scanner de retină, iar ecranele devin din ce în ce mai bune. Dar, potrivit unui sondaj, utilizatorii vor lucruri mai simple. 

smartphone

Potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie, utilizatorii de smartphone vor o autonomie mai mare a smartphone-ului atunci când îl cumpără. Odată cu lansarea iPhone-ului, smartphone-urile au cucerit lumea. Tot de atunci, am uitat de device-urile care aveau autonomie zile întregi și ne-am mulțumit cu câteva ore.

Sondajul, citat de “The Daily Telegraph”, menționează că pentru 29% din respondenți, simplitatea e cea mai importantă. De asemenea, 19% consideră importantă calitatea convorbirilor, același procent aplicându-se și pentru autonomie.

Studiul a fost realizat de site-ul de prețuri comparate uswitch.com a ajuns la concluzia că utilizatorii sunt mai puțin interesați de ultimele tehnologii – cum ar fi urmărirea privirii, scroll cu ochii și scanner de amprente. 75% au spus că nu îi interesează așa ceva, iar mai mult de jumătate au spus că nu au folosit niciodată controlul vocal.

Citește mai mult despre cum să ai grijă de o baterie de smartphone sau de laptop. 

Ernest Doku de la uSwitch.com a spus că “a devenit din ce în ce mai greu pentru producători să-și diferențieze produsele. Unele au caracteristici cum ar fi scanarea amprentei sau perspectiva dinamică, așa cum e pe Amazon Fire Phone. Dar utilizatorii văd un lucru pus doar pentru marketing. Lucrurile de bază afectează utilizarea zilnică – autonomia, ușurința de utilizare și designul”.

Ai probeme cu autonomia? Șapte carcase cu baterie pentru telefonul tău. 

89% din cei întrebați au declarat că dacă un telefon ar avea autonomia mai mare, acest lucru i-ar convinge să-l cumpere. Rezistența la apă și o cameră foto mai bună au fost alte motive importante.  

Comentarii
loading...