AMD vrea să concureze Intel pe tablete, iar acesta e primul dispozitiv

, 28 Oct, 13:50

Dacă aveţi o pasiune pentru chipset-urile AMD, BungBungame este ce foloseşte noul chipset al companiei americane cu numele de AMD Mullins.

bungbungame AMD Mullins

Într-o perioadă în care se comercializează din ce în ce mai puţine notebook-uri şi sisteme desktop, cei de la Intel şi investesc sume fabuloase în dezvoltarea de procesoare pentru tablete şi smartphone-uri. Dacă nu era evident, cei de la Intel au înregistrat succese majore în acest domeniu, în timp ce AMD se străduieşte să atragă câţiva producători mai importanţi de gadgeturi în curtea sa.

La câteva săptămâni după ce am văzut pentru prima oară noul procesor pe arhitectură AMD Mullins într-un notebook, HP Stream, acelaşi AMD A10 Micro-6700T îşi găseşte loc într-o tabletă. Creaţia din imaginea de mai sus poartă numele de BungBungame Photon 2.

Ca specificaţii tehnice, BungBungame este o tabletă cu un display full HD de 10,1 inci. Pe lângă un chipset AMD, la interior mai ascunde 4GB RAM, 64GB spaţiu de stocare și modulele NFC, WiFi 802.11ac şi Bluetooth. Chipset-ul în cauză reprezintă o combinaţie dintre un procesor quad core tactat la 2,2 GHz şi un iGP Radeon R6. Consumul specificat de AMD pentru A10 Micro-6700T este de 4,5 Watt. Bateria va fi de 30 Wh. Nu vor lipsi de pe tabletă două camere, una pe partea din faţă a tabletei şi una pe spate. Conectica include un microHDMI, un microUSB şi un slot pentru carduri microSDXC.

La un preţ de aproximativ 550 de dolari, BungBungame Photon 2 va veni la pachet cu o tastatură detaşabilă cu touchpad integrat. Sistemul de operare preinstalat este Windows 8. Poți comanda acest sistem de operare de aici.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail