AMD își demonstrează puterea pe segmentul de mobile la MWC 2014

AMD își demonstrează puterea pe segmentul de mobile la MWC 2014

AMD are și el un stand respectabil în cadrul MWC 2014, unde a adus o serie de dispozitive interesante.

2014 APU Platform
Foto: Playtech.ro (AMD)

O mare parte din acestea sunt produse demo ale tehnologiei pe care AMD o va implementa în dispozitivele producătorilor, în cursul acestui an. O parte dintre acestea sunt destinate segmentului de gaming, altele sunt demonstrații ale tehnologiei mobile și a APU-urilor produse de companie.

Tableta Gaming AMD
Foto: Playtech.ro (AMD)

Pentru segmentul de gaming AMD a prezentat o tabletă de 10 inci bazată pe un APU încă nedezvăluit, ce deține un SSD de 60 GB, 2 GB memorie RAM DDR3 și un display cu rezoluție FullHD. Tableta rulează foarte bine sistemul de operare de la Microsoft, Windows 8.1 și se pot experimente o serie de jocuri la o calitate ridicată pe aceasta.

APU Platform AMD Tableta
AMD Gaming
APU Platform AMD Tableta Gaming Windows
Foto: Playtech.ro (AMD)

TABLETA Gaming Windows 8.1

La capitolul portabilitate, avem tableta de mai sus, pe care am menționat-o mai devreme, precum și dispozitive precum Toshiba Sattelite Click, o tabletă cu tastatură detașabilă și cu un ecran de 13.3 inci. Aceasta are o configurație bazată pe un APU A4-1200, cu un consum foarte redus de energie, un GPU integrat Radeon HD8180, 4 GB memorie DDR3 și un HDD de 500 GB de dimensiuni noramel pentru un laptop. Sunt curios totuși de ce nu s-a folosit un SSD, eventual unul de capacitate mai mică, pentru a scădea greutatea dispozitivului și pentru a crește autonomia acestuia.

Toshiba Sattelite Click
Foto: Playtech.ro (Toshiba Sattelite Click)
AMD MWC 2014
Foto: Playtech.ro (AMD la MWC 2014)
Citește și: