12 nov. 2014 | 21:10

Black Friday 2014: magazinele care vor participa pe 21 noiembrie la Vinerea Neagră

Black Friday
Black Friday 2014: magazinele care vor participa pe 21 noiembrie la Vinerea Neagră

A venit iar acea perioadă a anului în care febra reducerilor pune stăpânire pe oameni, aceștia căutând să cumpere produse cât mai multe și, mai ales, cât mai ieftine.

magazine participante black friday

Black Friday 2014 se apropie cu pași repezi, iar lumea deja caută magazinele care oferă cele mai mari reduceri de pe piață. În ciuda faptului că Black Friday în România este doar la a treia ediție, majoritatea vânzătorilor mari și foarte mulți dintre cei mai mici vor să atragă cât mai mulți clienți cu niște prețuri mult mai mici. Dar de unde a pornit tradiția Black Friday?

Numele este originar încă din perioada crizei economice din 1869, iar din 1961, în orașul american Philadelphia, a fost folosit pentru a descrie traficul infernal și numărul mare de persoane aflate pe stradă, la cumpărături, după Ziua Recunoștinței.

Termenul a căpătat, după 1975, o altă valoare. Comercianții operau în pierdere între lunile ianuarie și noiembrie și spuneau că veniturile erau ”pe roșu”. Începând din noiembrie, aceștia începeau să scoată profituri substanțiale, adică veniturile ”erau pe negru”. Să ne uităm,deci, peste o listă cu magazinele despre care se știe că vor participa pe data de 21 noiembrie la Black Friday 2014.

magazine participante black friday

Black Friday 2014: Magazine participante 21 noiembrie

Emag se remarcă pe această listă deoarece a organizat primul eveniment Black Friday în România în anul 2011 alături de cei de la Flanco. Anul trecut Emag și-a mărit gama de produse comercializate cu această ocazia, scoțând la vânzare autovehicule. Oare ce ne rezervă Emag pentru Black Friday 2014?

Cei de la AVstore oferă televizoare și echipamente audio de înaltă calitate. Aceștia vor organiza o serie de reduceri speciale de Black Friday 2014. Căști, sisteme audio și fel de fel de accesorii pentru melomani, toate vor fi la promoție în cea mai agitată perioadă a anului.

Evomag a înregistrat anul trecut„minutul de aur” la ora 00:46, pe 22 noiembrie, când pe site erau aproximativ 10.000 de vizitatori unici. Tot în acel minut s-au înregistrat 355 de comenzi. Retailerul online emag.ro a vândut peste 250.000 de produse în perioda campaniei de reduceri Black Friday, valoarea comenzilor totalizând 23 milioane de euro, cu un milion de euro mai mult decât nivelul estimat

F64 a obţinut nişte rezultate foarte bune în campania Black Friday desfăşurată în perioada 22 – 24 noiembrie, demonstrând că indiferent de perioada aleasă, atât compania, cât şi echipa sunt pregătite să susţină astfel de evenimente oricând.

LikeIT a oferit anul trecut reduceri de până la 75%, iar un iPhone 5S se vindea cu 437 de lei mai puțin. Magazinul se va număra, cel mai probabil, printe cele participante pe 21 noiembrie.

Quickmobile  a depășit cu mult previziunile făcute pentru campania din acel an, atât din punct de vedere al volumului de vânzare, cât şi din punct de vedere al vizitatorilor. Campania Early Black Friday, desfăşurată pe 22 noiembrie, a adus companiei QuickMobile vânzări de peste 1,2 milioane de euro.

Flanco a raportat că a avut, până la ora 14.00, 185 de mii de vizitatori şi 53 de mii de produse au fost vândute. „Vinerea neagră“ se extinde, de fapt, până duminică în 82 de magazine din ţară. Astfel, clienţii Flanco au cumpărat, până la ora 14.00, peste 7.000 de tablete, 3.100 de maşini de spălat, 2.750 de routere şi peste 3.000 de smartphone-uri.

black friday 2014 2

Altex nu a spus anul trecut stop reducerilor în același timp cu ceilalți. Retailerul încă mai avea oferte speciale atât pe site, cât şi în magazine după ce Black Friday trecuse.

Okazii a participat anul trecut la Black Friday cu peste 130 de mii de produse la reducere, oferind în același timp expunere de 5 ori mai mare.

Cel.roîn ciuda unor oferte bune, încă nu își epuizase stocul anul trecut după Black Friday. Anul acesta magazinul online are perspective mai bune, însă rămâne de văzut cât de bine se vor descurca.

Azerty a oferit anul trecut reduceri de până la 50%, urmând a fi și anul acesta unul dintre magazinele online care vor oferi reduceri importante pe 21 noiembrie.

ZeedoShop este unul dintre magazinele foarte interesante de pe lista noastră, iar echipamentele audio pe care le oferă sunt unele de top. Cu produse de la companii precum Sennheiser, Audio Technica sau Gibson, ZeedoShop ar putea avea rezultate foarte bune anul acesta pe 21 noiembrie.

Clickshop a prelungit Black Friday pe tot weekendul. Pe site găsim sute de articole la preţ special şi există câte ceva pentru fiecare. Cea mai mare reducere de preţ pe care am descoperit-o este de 1.450 de lei şi a fost aplicată unui televizor LED.

Cei de la Market Online și-au anunțat și ei participarea la Black Friday 2014.  Compania va avea reduceri la sute de produse electronice și electrocasnice.

Pe site-ul LaptopGarage, cei care vor să își facă un upgrade la laptop își pot cumpăra componentele necesare la preț redus, cu ocazia sărbătorii reducerilor.

Totul despre Black Friday 2014: „Playtech“ adună toate informațiile despre Vinerea Neagră aiciAici ai istoria acestei zile a reducerilor, iar aici ai o explicație de ce se măresc prețurile înainte de Black Friday.