BigRep 3D Printer – imprimantă 3D pentru mobilă şi alte corpuri gigant

BigRep 3D Printer - imprimantă 3D pentru mobilă şi alte corpuri gigant

O masă reprezintă doar unul dintre obiectele ce pot fi fără nici un fel de probleme de noua creaţie cu numele de BigRep 3D Printer.

imprimanta 3d big-rep 3d printer

De când am început să discutăm despre , acest tip de produse au fost limitate când venea vorba de dimensiunea obiectelor pe care le puteau crea. Acea limitarea foarte importantă este acum desfiinţată datorită unei imprimante realizate de Lukas Oehmigen. Aceasta poartă numele de BigRep 3D Printer, este imensă şi poate genera obiecte cu dimensiuni aproape la fel de generoase. Are 1,14 x 1 x 1,19 metri, iar numele să iniţial a fost de Le Big Rep, un omagiu adus filmului Pulp Fiction. Pentru că nu vorbim sub nici o formă de un proiect, ci de un produs finit, dacă aveţi în minte nişte scenarii care necesită un astfel de mastodont, mai există câteva elemente ce nu trebuie neglijate. Pe lâgă un spaţiu generos de depozitare, trebuie să aveţi în vedere greutatea de 200 de kilograme şi preţul de 39.000 de dolari. Practic, preţul s-ar putea de fapt să întruchipeze cea mai mare restricţie.

Pentru că vorbim de o clasă de produse profesionale, creatorii BigRep se mândresc cu câteva specificaţii mai speciale, dincolo de dimensiuni. Cel mai subţire strat pe care îl poate imprima este de 100 de microni, iar ca materiale poate folosi PLA, ABS şi diverse tipuri experimentale de plastic. Pentru imprimarea efectivă sunt folosite două capete individuale care, în funcţie de pretenţiile designerului, pot imprima obiecte formate din elemente multicolore. Proiectele de geometrie avansată reprezintă de asemenea o posibilitate datorită faptului că unul dintre capetele de imprimare poate crea o structură de suţinere pentru creaţia celui de al doilea capăt.

Dacă vreţi să asociaţi nişte cifre imprimării unei mese cu BigRep, trebuie să luaţi în calcul valoarea materialelor de aproximativ 150 de dolari, cât şi timpul de imprimare de 5 zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: