O imprimantă 3D imensă e perfectă pentru imprimat… case

O imprimantă 3D imensă e perfectă pentru imprimat… case

O creaţie demnă de invidiat, din imaginea de mai jos, chiar dacă este greu de recunoscut ca atare, este revoluţionară la eficienţă.

3d-printer-house imprimanta 3d Casa

Imprimantele 3D sunt la modă anul acesta, poate chiar semnficativ mai mult decât multe alte proiecte la care sunt folosite. Această imprimantă 3D în particular a fost creată de către o echipă a Universităţi din Carolina de Sud. Se află în stadiu de proiect şi, dacă se va materializa, va revoluţiona modul în care se construieşte o casă. În teorie, poate finaliza în 24 de ore o casă de 232 de metri pătraţi.

Contour Crafting este numele de mai sus şi are la bază viziunea profesorului Behrokh Khoshnevis. El a sintetizat într-un mod foarte creativ modul în care se desfăşoară lucruile. ,,În principiu, mărim la scără o imprimantă 3D până la dimensiunea unei clădiri.

Pentru a funcţiona în condiţii optime, imprimanta necesită nişte stâlpi înalţi de susţinere, două şine şi un sistem de prindere care îi permite să lucreze atât pe axele X, cât şi Y, din momentul în care a fost calibrată. Treaba este atât de bine pusă la punct încât în câţiva ani s-ar putea să nu mai avem parte de muncitori în construcţii. ,,Realitatea este că multe joburi noi pot fi create în acest sector şi de pe urma lui.” Într-o lume ideală, aceeaşi tehnologie ar putea fi folosită pentru realizarea de habitacluri pe Lună sau pe alte planete. Rămâne să vedem cât mai durează până vom citi despre prima casă care chiar a fost ridicată prin această metodă. Abia din acel moment vom privi muncitorii în construcţii precum vânzătorii de bilete de autobuz pe cale de dispariţie.

Citește și: