06 ian. 2014 | 12:30

Beats scapă HTC de încă un trimestru financiar ruşinos

ACTUALITATE
Beats scapă HTC de încă un trimestru financiar ruşinos

continuă să se ducă rapid în jos cu nişte rezultate financiare dezastruoase şi în 2014. Dacă nu era Beats, acum anunţau un nou profit negativ.

htc-sensation-xe-with-beats-audio

În al treilea trimestru fiscal din 2013, cei de la , pentru prima oară în istoria companiei, un profit negativ. Cu alte cuvinte, au ieşit pe minus. De atunci, au luat două decizii importante în încercarea de a reveni pe linia de plutire. Au vândut toate acţiunile pe care le aveau la Beats Audio şi au investit o sumă fabuloasă de bani într-o campanie de marketing cu Robert Downey Jr. în rolul principal. Partea proastă a acelor manevre a devenit evidentă la finalul celui de al patrulea trimestru fiscal de anul trecut.

HTC a ajuns, în mai puţin de doi ani, la un sfert din valoarea financiară de piaţă pe care o avea atunci. Mai trist decât atât este faptul că nici 2014 nu a arată foarte bine pentru taiwanezi.

În teorie, cei de la HTC au încheiat un trimestru decent cu încasări de 1,4 miliarde de dolari. În practică însă, profitul net din această sumă generoasă este doar 10,3 milioane de dolari. Chiar dacă această valoare este un plus semnificativ faţă de minusul de 100 de milioane de dolari din trimestrul trei, în mare parte, acesta nu e meritul produselor pe care compania le are pe piaţă.

Menţionam în titlu că Beats a salvat HTC de la încă un trimestru ruşinos – motivul este că doar cele 85 de milioane de dolari pe care le-a obiţinut din vânzarea tuturor acţiunilor pe care le deţinea la compania americană au adus pe plus profitul gigantului taiwanez.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele