ASUS și Gigabyte ar putea livra 6 milioane de plăci de bază până în Q3 2014

ASUS și Gigabyte ar putea livra 6 milioane de plăci de bază până în Q3 2014

2014 pare să fie un an de success pentru ASUS și pentru Gigabyte având în vedere discuțiile din industrie legate de numărul de unități pe care le livrează acești doi producători.

ASUS + Gigabyte

În al doilea trimestru al acestui an, ASUS și Gigabyte vor livra aproape 5.1 milioane de plăci de bază, însă cel de-al treilea trimestru ar putea măsura o cifră de 6 milioane de unități. Motivul aparent este cerința în creștere din zona pieței de DIY după lansarea noii serii de chipset-uri Intel și a lui Devil’s Canyon Core i7 4970K. Devil’s Canyon și Z97 sunt destul de populare, însă adevăratul ”star” în această discuție este Intel pentium G3258 Anniversary Edition, deblocat și overclockabil, chiar dacă deține doar 2 nuclee. Acest procesor crește în mod semnificativ cererea pentru plăci de bază ieftine cu chipset Intel bazate pe soluțiile H97, H87, B85 și H81.

Producătorii de plăci de bază sunt optimiști în ceea ce privește faptul că acest procesor va permite vânzătorilor să lichideze inventarul mai vechi de plăci de bază cu chipset-uri din seria 8, pentru a face loc noilor modele de plăci de bază bazate pe Intel Series 9. Vânzătorii vor avea probabil o creștere de 10-20 de procente în livrarea acestor produse, în Q3 în comparație cu al doilea trimestru al acestui an.

Intel Pentrium G3258 Anniversary Edition

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: