Gigabyte a creat cel mai uşor şi performant notebook de 13 inci

Gigabyte a creat cel mai uşor şi performant notebook de 13 inci

Cu o carcasă originală, nişte trăsături futuriste de design şi o configuraţie hardware de invidiat, acesta este cel mai nou notebook .

Gigabyte Aorus X3

Superlativele absolute sunt folosite des în această industrie şi aproape de fiecare dată sunt condiţionate de ceva pentru a-şi menţine valoarea de adevăr. În acest caz particular titlul de ,,cel mai puternic şi mai uşor notebook de gaming din lume” este condiţionat de diagonala de 13 inci. Cel puţin acestea sunt cuvintele producătorilor. Din momentul în care aflaţi specificaţiile hardware exacte şi asociaţi acestora dimensiunile incredibil de compacte, cu siguranţă rămâneţi cu gura căscată şi superlativele pur şi simplu nu vor mai conta. Acesta este un sistem care merită, pe bună dreptate, toate laudele.

Intitulat X3, acest sistem preinstalat cu Windows 8.1 al celor de la Gigabyte cântăreşte 1,87 kilograme, în contextul în care, Razer Blade, un alt notebook exemplar cu o configuraţie actuală, sare până la 2,03 kilograme. Este disponibil în două variante de 13,3 şi 13,9 inci, marea diferenţă între ele fiind că primul este limitat la un panou 2560 x 1440 pixeli, pe când cel de al doilea poate fi achiziţionat şi cu un ecran QHD+ de 3200 x 1800 pixeli.

În rest, ambele variante vin cu un procesor quad core Intel Core i7-4710HQ (2.5 – 3.5GHz), 8GB RAM DDR3 1600MHz upgradabili până la 16GB şi un GeForce GTX 870M cu o cantitatea de memorie GDDR5 fabuloasă egală cu 6GB. În funcţie de buget, puteţi alege ca partea de stocare să fie asigurată de o pereche de SSD-uri ultra rapide, de 256 sau 512GB,  configurate în RAID 0. Deşi nu ştim cât ţine bateria de 74Whr, cu acest ansamblu de componente hardware, la care se adaugă un port Gigabit LAN şi un modul WiFi 802.11ac, este foarte probabil să nu depăşească 2-3 ore.

Disponibile din trimestrul trei al acestui an, ambele sisteme vor avea un preţ ce începe de la 2.100 de dolari.

Citește și: