Archos a promis: se apucă de Windows Phone

Archos a promis: se apucă de Windows Phone

Cu un trecut destul de glorios în realizarea de dispozitive cu Android, cei de la se pare că îşi doresc să ia şi ei parte la ecosistemul Windows Phone. Pe când un terminal Archos Windows Phone? Să vedem…

archos-windows-phone 8 wp8

Contextul pare complet nepotrivit. Nokia construieşte aproape toate telefoanele cu Windows Phone. Într-o piaţă în care Samsung, HTC sau Huawei au produse aproape la fel de competitive, în 2013, nu mai puţin de 92% din toate terminalele comercializate global cu WP8 au fost făcute de Nokia. În teorie, achiziţia companiei finlandeze de către Microsoft nu face decât să amplifice această situaţie în care gigantul din Redmond parcă ţine partea dispozitivelor create sub atenta supraveghere a lui Stephen Elop.

Între timp, s-a mai întâmplat ceva. Windows Phone începe să aibă o cotă de piaţă apropiată de zece procente în din ce în ce mai multe ţări de pe mapamond, iar în multe deja a depășit acest prag. Această statistică se pare că este cea mai importantă şi o dovadă clară a faptului că sistemul de operare al celor de la Microsoft începe să câştige adepţi, nu doar printre utilizatori, dar şi printre producători. Alcatel şi ZTE au anunţat deja că au câteva aparate noi pe ţeavă, iar acum a venit rândul celor de la Archos să facă promisiuni similare, legate de un terminal Archos Windows Phone.

Loic Poirier, CEO-ul companiei franceze, a clasificat piaţa de aparate cu Windows Phone ca fiind suficient de matură încât să intre şi Archos în ea, deşi această afirmaţie nu înseamnă nici pe departe că va renunţa la înnoirea liniei de telefoane şi . Fără a anunţa un moment exact pentru respectiva lansare Archos Windows Phone, Poirier s-a mulţumit să afirme că respetivul anunţ va avea loc atunci când simte că el că momentul este potrivit. Viitorul se pare că îi surâde în sfârşit lui Microsoft, cel puţin pe partea sistemului de operare pentru mobile.

Citește și: