Archos Platinum – noi tablete cu iz parizian

Archos Platinum - noi tablete cu iz parizian

In fiecare an, cei de la au avut grija sa lanseze produse pentru toate bugetele, iar noua serie Platinum de tablete nu reprezinta o exceptie.

Archos Platinum Android Jelly Bean 2013 lansare

Cu toate ca aceste noi tablete ale producatorului francez au fost prezentate publicului pentru prima oara laIFA Berlin 2013, la momentul respectiv, nu era sigur ca vorbim de specificatii finale ale gadgeturilor si nici nu aveam informatii precise legate de lansarea efectiva a dispozitivelor.

include trei produse de 8, 9.7 si 10.1 inci. In comun, cele trei tablete au un procesor quad core tactat la 1,6 GHz, un panou IPS de inalta rezolutie, dual-band WiFi, Bluetooth si o memorie interna de 8GB. Sistemul de operare preinstalat pe toate trei este Android 4.2 Jelly Bean. Versiunea de 8 inci are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli si o cantitate de memorie RAM egala cu 1GB. Modelul de 9,7 inci este cel mai performant la capitolul densitate de pixeli, integrand un panou cu 2048 x 1536 pixeli si 2GB RAM. Archos Platinum 10.1 se ascunde in spatele unui ecran de 10.1 inci cu o rezolutie de 1280 x 800 pixeli si are aceeasi cantitate de memorie RAM precum varianta de de 9,7”. Ca un mic detaliu, toate tabletele lansate acum au o camera principala de 2 megapixeli, insa doar cel mai mare dintre cele trei modele are o camera frontala de 2 megapixeli, celelalte doua se rezuma la 0,3 megapixeli. Conectica celor trei este de asemenea identica si include un port microUSB, o iesire de casti de 3,5mm, un slot microSD si un port miniHDMI.

Archos Platinum 8 are un pret de 200 dolari, versiunea de 9,7 inci sare la 270 dolari, in timp ce cel mai mare model se incadreaza in 300 dolari. Cu o piata atat de saturata este greu de spus daca francezii au facut tot ce le sta in putinta pentru a-si atrage publicul cu aceste produse. Un lucru este insa sigur, preturile sunt decente.

Citește și: