20 oct. 2014 | 08:36

Apple vă limitează radical posibilităţile de upgrade la Mac mini

ACTUALITATE
Apple vă limitează radical posibilităţile de upgrade la Mac mini

Într-o perioadă în care doar la ultrabook-uri te-ai aştepta să nu poţi face upgrade la hardware, Apple face ceva similar la .

Apple Mac mini upgrade

De la primul MacBook Air, Apple a început să restricţioneze semnificativ posibilităţile de upgrade ale clienţilor săi. De atunci încă, nu mai puteai schimba cantitatea de memorie RAM de la un sistem, iar genul de hard disk-uri folosite în acele sisteme, de 1,8” nu se găseau aproape nicăieri. Pentru ca Apple să creeze sisteme din ce în ce mai compacte şi să se îmbogăţească din vânzări de memorie la supra preţ. a continuat acea politică şi până în zilele noastre. Partea tristă este că până acum limitările erau limitate aproape exclusiv la portabile Apple, nu şi la sisteme desktop.

În ceea ce priveşte noul , lansat zilele trecute, deşi nu este complet reinventat la capitolul design, se pare că gigantul din Cupertino a hotărât să nu mai puteţi investi bani în el ulterior când vine vorba de memorie RAM. Chiar dacă vorbim de cel mai ieftin Mac al companiei, această decizie pare, în egală măsură, distructivă şi profitabilă. Dacă vreţi să faceţi saltul de la 8GB de memorie RAM până la 16GB, singura voastră posibilitate, este să faceţi acest lucru la momentul achiziţiei sistemului. Gândiţi-vă cât de penibil este faptul că un Mac mini cu 8GB RAM costă 700 de dolari, iar saltul până la 16GB de memorie vă costă 200 de dolari în plus. Ca să înţelegeţi mai bine discrepanţa, aveţi în vedere faptul că 8GB de memorie RAM costă aproximativ 350 de lei pe piaţă.

Ca şi în trecut, limitarea este realizată prin integrarea memoriei RAM în placa de bază. Personal, sunt curios cât va costa acest upgrade în ţara noastră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele