Apple Pay este cel mai nou serviciu de plăţi mobile

Apple Pay este cel mai nou serviciu de plăţi mobile

În încercarea de a perfecţiona un sistem universal de plăţi cu telefonul, gigantul din Cupertino a lansat serviciul  Acesta funcționează cu noile iPhone-uri și cu Apple Watch. 

apple-pay

Similar cu alte servicii lansate în trecut, de tipul Google Wallet, noul Apple Pay foloseşte tehnologia NFC pentru efectuarea plăţilor efective şi senzorul de amprentă Touch ID pentru confirmarea lor. Fiind necesară tehnologia Near Field Communication, în prima etapă va fi compatibilă doar cu noile smartphone-uri anunţate în urmă cu mai puţin de 24 de ore,

Practic, vă asociaţi informaţiile de card de debit/credit contului vostru de iTunes. Acestea sunt transferate automat în aplicaţia Passbook şi sunt salvate într-un format criptat în spatele unui cip securizat Secure Element. De fiecare dată când veţi introduce un card nou în iPhone, vă va fi generat un cod PIN unic pe care îl veţi folosi pentru realizarea plăţilor împreună cu un al doilea cod generat aleatoriu la fiecare achiziţie.

Citiți totul despre iPhone 6, iPhone 6 Plus și Apple Watch. 

Dacă telefonul vă este furat, merită să ştiţi că nu trebuie să vă anulaţi cardul asociat contului Apple sunând la bancă în secunda doi. Pe pagina web de Find My iPhone sau prin intermediul aplicaţiei omonime de mobil, puteţi dezactiva efectuarea de plăţi folosind acel telefon.

Pentru a vă oferi un confort psihologic sporit, cei de la Apple au promis că nu ţin nici un fel de evidenţă cu achiziţiile voastre recente. Mai mult decât atât, în momentul în care efectuaţi o plată, nici măcar numele vostru nu va fi transmis casierului.

Ca de obicei, când vine vorba de servicii online revoluţionare, Apple Pay nu va funcţiona în România, cel puţin nu în prima etapă de propagare. Iniţial va fi lansat în Statele Unite şi va fi utilizabil în peste 220.000 de magazine, restaurante sau supermarket-uri. De asemenea, doar băncile din SUA vor fi disponibile. Iată mai jos lista lor.

apple pay banci

Un amănunt esențial a fost omis de Apple aseară – comisionul. Nu știm până acum care va fi comisionul perceput de Apple pentru tranzacțiile făcute prin Pay sau dacă va exista.

Citește și: